Blogmas

Tag, Sinterklaas style this or that – Blogmas 4

Morgen is het uiteraard pakjesavond dus vond ik het niet meer dan passend dan deze Blogmas nog te gebruiken om speciaal even te wijden aan de goedheilig man die natuurlijk 6 december weer terug gaat naar Spanje. Lees snel verder om mijn antwoorden te zien in deze speciale Sinterklaas tag.

Sinterklaas of Piet?

Sinterklaas. Ondanks dat ze eigenlijk niet zonder elkaar kunnen. Maar door al heisa van de afgelopen jaren ben ik de twee toch afzonderlijk van elkaar gaan zien. Dit jaar heb ik de landelijke intocht in de Zaanstad gekeken op tv en ik moet zeggen dat het me voornamelijk dit opviel hoe leuk de “echte” Sinterklaas het dit jaar aanpakte met de kindjes.

Pepernoten of Chocoladeletter?

Chocoladeletter. Pepernoten ben ik niet echt gek op en snel op uit gekeken. Ik ben ook geen groot fan van chocolade maar zo nu en dan kan ik daar wel echt even van genieten.

Gourmetten of heel veel zoetigheid?

Gourmetten. Ik ben absoluut geen zoetigheid persoon.

Schoen zetten of pakjesavond?

Beide. Schoen zetten had vroeger echt iets magisch evenals pakjesavond. Ik vind dat wanneer je Sinterklaas viert met je kindjes dat je het dan ook echt goed moeten aanpakken en ze volledig onder de magie van de goedheiligman moet dompelen.

Sinterklaas op bezoek of vieren zonder Sint?

Vieren zonder Sint. De magie was vroeger voldoende aanwezig zonder de aanwezigheid van de Sint. Ik vind het ook wel een beetje een invasie dat terwijl zo’n avond al hectisch genoeg is.

Intocht op TV of intocht in het echt?

Beide. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik vaker de intocht op tv kijk dan dat ik het in het echt meemaak. Maar is de gelegenheid ervoor dan mag ik graag beide meepikken.

Sint geheim of open kaart?

Voor kindjes vind ik onschuld heel erg belangrijk dus ze zolang mogelijk laten geloven in de magie dat Sinterklaas is vind ik gewoon een prachtig cadeau dat jij je kind kunt geven. De realiteit kan hard genoeg zijn en duurt de rest van hun leven, dus laat ze geloven zolang dat dit mogelijk is.

Surprises en gedichten of sint dobbelspel?

Allemaal! Ik kan soms echt een “kind” zijn en genieten van dit soort dingetjes. Dus zou ik al Sinterklaas vieren dan zou ik ook alles meepikken.

Sinterklaasjournaal of Club van Sinterklaas?

Geen van beide want ik vind dit beide niet veel aan.

Zijn jullie al klaar voor pakjesavond morgen? En met wie ga je het vieren? Ik ben heel benieuwd. Let me know in the comments below!

Cannot get other user media. API shut down by Instagram. Sorry. Display only your media.

11 reacties

  • stephaniebystephanie

   Heel spijtig deze reactie. Vandaag was even een race tegen de klok door teveel dingen. Dan kan het een keer voorkomen dat ik ietsjes later ben zoals vandaag. Ik ben ook maar een mens.

 • Renske Mandoe

  Wat een gezever allemaal zeg over een paar minuten te laat en een storie aankondiging die inmiddels gewoon online staat.
  Laat mensen dit maar eens na doen dagelijks nieuwe content maken, je krijgt ja totaal geen ademruimte.
  Nou ik heb heel veel respect voor hoe je het allemaal doet hoor meissie en deze Blogmas doe je speciaal als extraatje voor ons wat ik alleen maar heel erg waardeer en daarnaast ook nog eens ontzettend leuk vind. Stoor je niet aan die enkele negatieveling.

  Knuffff ❤️

 • Tamara Janssen

  Sluit me helemaal aan bij Renske gezeik altijd van mensen wees blij dat iemand de moeite neemt zoiets extras voor je te organiseren in plaats van als een curator erboven op te zitten!

  Heel leuke blog weer meid! Wij vieren morgenavond kerst met de kindjes van mijn zusje. Heel veel zin in. Jou boodschap over onschuld in deze blog vind ik overigens prachtig en geeft maar weer aan wat voor intens goed persoon jij bent met je hart op de juiste plaats!

  Fijne avond!

  Liefsss XXX

 • Fietszadel

  Je gaat dus toch gewoon door met deze onzin om mensen net als een callcenter medewerker iedere dag lastig te vallen dit soort egoïsme had ik ook wel vab je verwachd

  • stephaniebystephanie

   De vergelijking van blogger en callcenter medewerker begrijp ik niet helemaal. Iedereen is vrij mijn blogs te lezen of niet. Ik voer geen 1 of ander onbekend regime.

   Ps. Het is verwacht met een T.

 • Linda Vermeulen

  Ik zei tijdens Blogmas 2 tegen je dat mijn vriend en ik een kleinigheidje doen op pakjesavond maar hij hint er al een hele dag op dat hij iets anders doet dan anders dus ik ben heel nieuwsgierig nu ha ha ha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.