Films en series,  Halloween,  Slasherfest

Slasherfest score 2019 part 2 & 3

Vorige week heb ik natuurlijk het eerste slasherfest artikel gepost. Waarin ik liet zien welke horrorfilms ik tot dusver gekeken heb voor een door mijn eigen bedachte jaarlijkse Halloween traditie- namelijk Slasherfest. Dit jaar heb ik dit voor het eerst gedaan met mijn zusje, die net zo in-to Halloween is als ik, dus dat is gewoon hartstikke leuk en gezellig!

Nu hebben we behoorlijk wat films gekeken en aangezien het nu inmiddels 1 November is als ik dit schrijf leek het mij handig om dit artikel vandaag 2 november te publiceren, daar Halloween officieel voorbij is.

Daarom een part 2 & 3 in één in dit artikel zodat jullie precies kunnen zien welke films wij deze Slasherfest ronde allemaal gezien hebben en ik moet eerlijk zeggen nog nooit eerder heb ik zoveel films kunnen kijken voor Slasherfest dus dit jaar is echt een primeur haha!

Laten we gaan kijken naar de score en wie weet zit er nog wat kijk inspiratie voor je tussen!

Wounds.

Wanneer Will na een gewelddadige vechtpartij een mobiele telefoon vindt, verandert zijn leven geleidelijk aan in een nachtmerrie. Hij besluit de telefoon te houden totdat de rechtmatige eigenaar terugkeert en alles zal veranderen. Dan volgen er berichten; Will heeft iets dat onuitsprekelijk is ontdekt en het zal langzaam aan het licht komen.

Mijn mening: deze film leek veelbelovend maar hij viel ontzettend tegen. Je had geen idee wat er nu speelde of wat de clue was. Er wordt niets uitgelegd en het eindigt ook gewoonweg bizar. Zonde van de tijd en absoluut geen aanrader.

Poltergeist.

Het gezin Bowen verhuist naar een andere stad nadat Eric Bowen, de vader van het gezin, zijn baan verliest. Maar al snel blijkt dat het nieuwe huis bezeten is door kwade geesten. De aanvallen van de angstaanjagende geesten escaleren al gauw en ze ontvoeren de jongste dochter van het gezin. De familie moet meteen al alles op alles zetten om haar te redden.

Mijn mening: dit vond ik een hele goede en verrassende film er zaten een aantal elementen in die ik nog niet eerder gezien heb in horrorfilms en daarmee viel deze film dus ook wel echt op. Het verhaal vond ik pakkend en je leefde echt mee met dit gezin. Zeker een aanrader.

The Grey.

Nadat hun vliegtuig crasht, strandt een groepje medewerkers van een olieplatform in het ijskoude Alaska. Ze bevinden zich in het territorium van een groep wolven die hen als indringers zien. Ze zullen nu moeten vechten om te overleven om niet ten prooi te vallen aan de hongerige wolven.

Mijn mening: niet perse een horrorfilm, maar wel eentje die een plaatsje verdiend heeft in deze lijst. Damn wat een film! Het verhaal vond ik superspannend en ik heb echt letterlijk op het puntje van de bank gezeten omdat ik het zo spannend vond. Wat een geweldige film, zeker een aanrader!

Shutter.

Een jong Amerikaans koppel reist voor hun huwelijksreis af naar Tokio. De reis wordt al snel een nachtmerrie wanneer ze op de foto’s die ze maken geestachtige verschijningen waarnemen. Verschijningen die na een tijdje niet alleen op de foto’s te zien zijn.

Mijn mening: aanvankelijk leek deze film mij te eng, zeker aangezien deze film van dezelfde makers als The Ring en The Grudge komt. Maar toch de stoute schoenen aangetrokken en hem gekeken. En hij was absoluut niet zo psychisch eng zoals de andere films van deze makers. Sterker nog er zat een sterk verhaal in en het verhaal was gewoon erg spannend. Ik vond dit een hele goede horrorfilm, precies goed voor mijn smaak, schrikmomenten niet té en een pakkend meeslepend verhaal en een verrassende conclusie. Echt top en een aanrader.

Wish Upon.

Twaalf jaar nadat ze ontdekt heeft dat haar moeder zelfmoord heeft gepleegd, wordt de 17-jarige Clare Shannon (Joey King) gepest op de middelbare school, in verlegenheid gebracht door haar manische vader Jonathan (Ryan Philippe) en genegeerd door haar vroegere liefde. Alles verandert echter als haar vader thuiskomt met een oude muziekdoos waarvan het opschrift belooft dat de eigenaar zeven wensen mag doen. Clare is in eerste instantie sceptisch maar komt toch in de verleiding. Ze is verheugd dat haar leven bij elke wens radicaal verandert. Alles lijkt perfect, totdat mensen om haar heen beginnen te sterven.

Mijn mening: ik vond dit een hele leuke film. Ik zal hem niet perse horror noemen ondanks dat hij zo aangeschreven staat, hij is namelijk niet eng, ik denk dat dit komt doordat het script een jong naïef egoïstisch narcistisch meisje volgt waarvoor je weinig sympathie kunt opbrengen en waardoor de pijn van de verliezen die ze lijdt niet echt bij je binnenkomen omdat ze niet bij haar binnenkomen. If this makes sense at all haha.. een leuke film om eens gezien te hebben.

I am not a serial killer.

John Wayne Cleaver, Een jongen met een ongezonde obsessie voor moord, veroorzaakt door een traumatisch verleden, raakt ervan overtuigd dat zijn stokoude buurman Mr Crowley verantwoordelijk is voor een aantal gruwelijke, bizarre moorden dat recentelijk heeft plaatsgevonden in het kleine stadje waar hij woont. Mede vanwege zijn psychologische problemen – waaronder het feit dat hij soms waanbeelden heeft – lukt het John niet anderen hiervan te overtuigen en besluit hij zijn buurman eigenhandig te ontmaskeren.

Mijn mening: deze film heeft een beetje een bijzonder vibe, het voelt een beetje B-achtig, maar ook niet. Het is heel lastig te omschrijven. Het is niet perse een hele goede horrorfilm, maar er zitten wel verrassende elementen in die het het kijken waard maken.

Insidious Chapter 3.

Het verhaal speelt zich af voor de gebeurtenissen rondom de familie Lambert. Na enige aarzeling besluit helderziende Elise Rainier (Lin Shaye), die het vermogen heeft om contact te leggen met de doden, een tienermeisje te helpen dat doelwit blijkt te zijn van een bovennatuurlijke entiteit.

Mijn mening: dit is echt een horrorfilm damn! Dit deel is weer vergelijkbaar met het eerste deel van Insidious. Veel intense schrikmomenten en een echt goed verhaal en een gezin waar je echt mee meeleeft. Een absolute aanrader!

Insidious: the last key.

Het verhaal speelt zich af na de gebeurtenissen uit ‘Insidious: Chapter 3’. Nadat Elise de familie Brenner geholpen heeft begint ze samen met Specs en Tucker een eigen bedrijf, Spectral Sightings genaamd. Ze vertrekken naar haar geboortestad in New Mexico, waarbij de twee mannen bij Elise zullen gaan wonen. Het wordt hun queeste om een kwade geest die Elise achtervolgt op te sporen.

Mijn mening: als je alle delen gezien hebt ga je uiteraard door met het volgen van deze filmserie. Maar net als deel 2 vond ik deze tegenvallen. Het verhaal vond ik het minder pakkend als de andere delen, en misschien een beetje overdone.

Signs.

Graham Hess is een voormalig geestelijke in een dorpje op het platteland van Pennsylvania. Na de dood van zijn vrouw heeft hij zijn baan opgegeven, en leidt hij samen met zijn broer en twee kinderen een rustig leven. Op een dag verschijnen er mysterieuze graancirkels in zijn land. Bij zijn zoektocht naar de waarheid achter de cirkels wordt hij in zijn geloof getest.

Mijn mening: ook deze film is niet perse een horrorfilm, maar ook deze film verdiend zeker wel een plaatsje in deze lijst. Ik vind dit de allerbeste sci-fi horror die er ooit gemaakt is. Het verhaal vind intens geloofwaardig en realistisch. Een absolute aanrader als je van dit soort films houdt, de film is echt enorm spannend en meeslepend!

Winchester.

Sarah Winchester is de weduwe van wapenmagnaat William Wirt Winchester. Het echtpaar woonde eind 19e eeuw, begin 20ste eeuw in het Winchester Mystery House in Californië dat zo’n 160 kamers telt. Na de dood van haar man houdt Sarah zich niet stil met het uitbreiden van de villa. Ze doet dit omdat ze gelooft dat er boze spoken in het huis zijn die enkel in vrede kunnen zijn zolang er gebouwd wordt. Sarah denkt dat de geesten van mensen zijn die omkwamen aan de hand van de Winchester-geweren en het is aan de psychiater Eric Price om haar geestelijke gezondheid te evalueren.

Mijn mening: ik kende dit wapenmerk niet en ook had ik nog nooit over dit huis gehoord, ondanks dat ik toch best veel weet over haunted houses in Amerika en dergelijke, dus daarom kwam deze film als een kleine verassing. Ik vond het verhaal vernieuwend, het is geen standaard horrorfilm of geestenfilm. Ik vond het echt een goede film en zal hem je dan ook zeker aanraden. Leuk feitje, dit huis staat er tot op heden nog steeds en er worden hier nu rondleidingen voor toeristen gegeven, al zijn sommige delen van het bijzondere huis nog wel steeds afgeschermd voor het publiek 😉

Slasherfest score part 3.

Het was de bedoeling om Slasherfest te beëindigen met part 2 maar toevallig kwam ik deze titels tegen en besloot deze nog te bestellen en er nog een laatste movienight er achteraan te knallen als Slasherfest afsluiting.

Maniac.

Net wanneer de straten veilig leken, duikt een seriemoordenaar met een fetisj voor hoofdhuid op. Frank is de teruggetrokken eigenaar van een mannequinwinkel, maar zijn leven verandert wanneer de jonge kunstenares Anna hem vraagt om haar met haar nieuwe tentoonstelling te helpen. Als tussen beiden een vriendschap ontstaat en Franks obsessie escaleert, wordt het duidelijk dat ze een lang onderdrukte drang tot stalking en moord heeft aangewakkerd.

Mijn mening: ik wist bij voorbaat dat deze film anders ging zijn dan enig ander soort horror dat ik ooit gezien had. En dat instinct bleek te kloppen. De film wordt gefilmd vanuit het perspectief van de killer en dat geeft toch best een beetje een vreemde vibe en het maakt het verhaal er op de één of andere manier nog zieker dan dat het al is. De killer wordt gespeeld door Elijah Wood, het was eerst best vreemd om hem in zo’n rol te zien. Hij speelt een intens ziekelijk, gestoord personage dat een affiniteit heeft met scalperingen. De film is op sommige momenten dan ook vrij bruut en naar om te zien. Wel is het een sterk verhaal en het is zeker een goede film, maar laat die popcorn alleen maar achterwege!

The Final Girls.

Een middelbare scholier wordt samen met haar vrienden op mysterieuze wijze getransporteerd naar een horrorfilm uit 1980. Het betreft een film waarin haar overleden moeder, een gevierde ‘scream queen’, een rol speelde. Herenigd met haar moeder moet ze samen met haar vrienden avances van kampbegeleiders zien te weren, de strijd aangaan met een maniakale moordenaar en een manier vinden om te ontsnappen en veilig terug naar huis te keren.

Mijn mening: deze film kwam ik als een verassing tegen, een horrorkomedie, een satire op de 80s slashermovies. En is dat geslaagd! Wat was dit een leuke film. Het is gefilmd in horrorsferen, maar is absoluut niet eng. Het is inderdaad een komedie, maar op echt een sarcastische aanstekelijk manier. Hele leuke film en absoluut een aanrader voor een gezellig avondje!

Keep Watching.

Een gezin dat op gespannen voet met elkaar leeft wordt op een dag opgesloten in hun eigen woning. Als de nacht zich ontvouwt, blijkt dat hun leven in de handen ligt van een stel indringers. Al snel blijkt dat ze gevangen zitten in een dodelijk kat-en-muisspel met mysterieuze regels.

Mijn mening: een spannende film, met een heel creepy idee. Een gezin dat constant in de gaten gehouden wordt, maar door wie en waarom? Ik vond het een heel verrassend plot, zoiets had ik nog niet eerder gezien. Deze film is voor een echte horrorfan absoluut niet eng en zal denk ik ook niet voor voldoening zorgen. Maar ik ben dus absoluut geen horror die-harder en voor mij is dit soort spanning eigenlijk precies goed. Ik heb zeker genoten van de film en raad hem dan ook absoluut aan om te kijken.

Friday the 13th.

Een groep jongeren trekt de bossen van Crystal Lake in, waar een groot aantal wietplanten zou groeien. Echter dwaalt er een zieke geest rond die de jongeren één voor één op gruwelijke wijze afslacht. Zes weken later trekt een groepje vrienden in een luxe vakantievilla om even te ontsnappen aan het dagelijkse leven. Ze komen in contact met Clay, een jongen die opzoek is naar zijn zus die zes weken daarvoor op mysterieuze wijze in de omgeving van Crystal Lake verdween. Wanneer Clay met een meisje uit het vriendengroepje op onderzoek uitgaat, in de hoop zijn zus terug te vinden, doen ze een verschrikkelijke ontdekking.

Mijn mening: dit is een horrorfilm in de klassieke betekenis van het woord. De ultieme definitie van een horrorfilm. Jason Voorhees is losgeslagen en komt hoe dan ook de boel terroriseren met mijn hockeymasker! Top film en een slasher klassieker! Zeker een aanrader voor horror liefhebbers.

Zaten er nog titels bij waarvan je denkt die wil ik nog wel zien? Ik ben heel erg benieuwd naar jouw mening, let me know in the comments below!

Something is wrong.
Instagram token error.9 reacties

 • Lotte

  ███████████▓▓▓▓▓▓▓▓▒░░░░░▒▒░░░░░░░▓█████
  ██████████▓▓▓▓▓▓▓▓▒░░░░░▒▒▒░░░░░░░░▓████
  █████████▓▓▓▓▓▓▓▓▒░░░░░░▒▒▒░░░░░░░░░▓███
  ████████▓▓▓▓▓▓▓▓▒░░░░░░░▒▒▒░░░░░░░░░░███
  ███████▓▓▓▓▓▓▓▓▒░░▒▓░░░░░░░░░░░░░░░░░███
  ██████▓▓▓▓▓▓▓▓▒░▓████░░░░░▒▓░░░░░░░░░███
  █████▓▒▓▓▓▓▓▒░▒█████▓░░░░▓██▓░░░░░░░▒███
  ████▓▒▓▒▒▒░░▒███████░░░░▒████░░░░░░░░███
  ███▓▒▒▒░░▒▓████████▒░░░░▓████▒░░░░░░▒███
  ██▓▒▒░░▒██████████▓░░░░░▓█████░░░░░░░███
  ██▓▒░░███████████▓░░░░░░▒█████▓░░░░░░███
  ██▓▒░▒██████████▓▒▒▒░░░░░██████▒░░░░░▓██
  ██▓▒░░▒███████▓▒▒▒▒▒░░░░░▓██████▓░░░░▒██
  ███▒░░░░▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒░░░░░░███████▓░░░▓██
  ███▓░░░░░▒▒▒▓▓▒▒▒▒░░░░░░░░░██████▓░░░███
  ████▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▒▒▓██▒░░░░░░░▓███▓░░░░███
  ██████████▓▓▓▓▒▒█████▓░░░░░░░░░░░░░░████
  █████████▓▓▓▓▒▒░▓█▓▓██░░░░░░░░░░░░░█████
  ███████▓▓▓▓▓▒▒▒░░░░░░▒░░░░░░░░░░░░██████
  ██████▓▓▓▓▓▓▒▒░░░░░░░░░░░░░░░░▒▓████████
  ██████▓▓▓▓▓▒▒▒░░░░░░░░░░░░░░░▓██████████
  ██████▓▓▓▓▒▒██████▒░░░░░░░░░▓███████████
  ██████▓▓▓▒▒█████████▒░░░░░░▓████████████
  ██████▓▓▒▒███████████░░░░░▒█████████████
  ██████▓▓░████████████░░░░▒██████████████
  ██████▓░░████████████░░░░███████████████
  ██████▓░▓███████████▒░░░████████████████
  ██████▓░███████████▓░░░█████████████████
  ██████▓░███████████░░░██████████████████
  ██████▓▒██████████░░░███████████████████
  ██████▒▒█████████▒░▓████████████████████
  ██████░▒████████▓░██████████████████████
  ██████░▓████████░███████████████████████
  ██████░████████░▒███████████████████████
  █████▓░███████▒░████████████████████████
  █████▒░███████░▓████████████████████████
  █████░▒██████░░█████████████████████████
  █████░▒█████▓░██████████████████████████
  █████░▓█████░▒██████████████████████████
  █████░▓████▒░███████████████████████████
  █████░▓███▓░▓███████████████████████████
  ██████░▓▓▒░▓████████████████████████████
  ███████▒░▒██████████████████████████████
  ████████████████████████████████████████
  ████████████████████████████████████████

 • Gerda Scholten

  Zoveel films is wel echt extreem waar je zin in hebt ik pak persoonlijk liever een goed boek of ga gewoon lekker kletsen met mijn partner iedereen leeft teveel in de tv vind ik

 • Anushka

  Volgend jaar ga ik dit ook doen met mijn vriendinnen lijkt me onwijs gezellig en je hebt me een aantal goeie tips gegeven om te kijken The Final Girls bv lijkt me erg leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.