Films en series,  Halloween,  Slasherfest

Slasherfest score 2019 part 1.

Voor degenen die mij al even volgen weten dat ik ieder jaar rond Halloween zoveel mogelijk horrorfilms probeer te kijken, en dat heb ik de naam Slasherfest gegeven. Dit jaar is het eerste jaar dat ik dit samen doe met mijn zusje, wat ik best stiekem hartstikke gezellig vind, maar naast alle gezelligheid durf ik het samen met haar ook aan me te focussen op genres waar ik mijzelf normaliter niet aan zou wagen, zoals geestenfilms etc. De iet wat gewaagdere films so to speak.

Tot dusver hebben we deze films gekeken en er volgt er vast en zeker ook nog een Part 2. Misschien zelfs nog wel een Part 3. So stay tuned…

Krampus.

Krampus is een fantasy/horrorfilm gebaseerd op echte folklore. Zodra zijn ruziënde familie elkaar in de haren vliegt tijdens de feestdagen ontglipt de kerstsfeer bij de jonge Max en keert hij zijn rug tegen kerstmis. Hij weet alleen niet dat dit consequenties heeft… Hij heeft de kwaadaardige geest van Krampus ontwaakt, een demonische kracht van eeuwenoude kwaad die iedereen straft die niet van kerstmis houdt. De hel breekt los wanneer de geliefde kerstfiguren kwaardaardig worden en het huis van Max bestormen. De familie moet vechten om te overleven.

Deze film vond ik echt heel erg leuk, zeker omdat het gefilmd is tijdens de kerstdagen en het echt de kerstsprookjes verwerkt in dit verhaal tot op een horrorlevel. Zals moordlustige teddyberen, tot moordende gemberkoekjes en de kerstelven zijn niet bepaald kindvriendelijk te noemen.

Halloween H20.

Twintig jaar na de verschikkelijke moordpartijen van Michael Myers, blijkt dat zijn zus Laurie, die bij een auto-ongeluk om het leven zou zijn gekomen, nog leeft. Om aan haar moordlustige broer te ontsnappen, heeft ze een valse naam aangenomen en een nieuw leven opgebouwd als directrice van een stijlvol internaat. Als de meeste leraren en studenten vertrokken zijn voor een kampeertrip, bouwen de achterblijvers een feestje om Halloween te vieren. Terwijl haar zoon, zijn vriendinnetje en een bevriend koppel de voorbereidingen treffen voor een romantisch etentje bij kaarslicht, heeft Lauri haar collega en minnaar Will op bezoek. Dan dient zich een ongevraagde gast aan…. Na twintig jaar slaat hij opnieuw toe!

Deze film heb ik denk ik wel honderd keer gezien, maar het blijft wel één van mijn favoriete horrorfilms.

Wrong Turn.

5 vrienden staan met een lekke band vast op een verlaten zijweg ergens langs de bossen van West Virginia als Chris onoplettend met zijn auto op de stilstaande wagen inrijdt. Niemand raakt gewond, maar beide auto’s zijn total loss. Op zoek naar hulp vinden ze een vervallen huis vol onheilspellend bewijs dat gewelddadige kannibalen het bos terorriseren.
Ze weten niet hoe snel ze weg moeten komen, maar de angstaanjagende bergbewoners hebben de vrienden niet zomaar doen stranden…

Deze film vermijd ik eigenlijk al jaren omdat ik hem zo ranzig vind, maar ik moet zeggen dat ik het best mee vond vallen. In mijn mind was hij een stuk viezer en enger, maar ik vond hem eigenlijk best goed te doen,

I Know What You Did Last Summer.

De film begint op 4 juli 1996, als een viertal tieners, genaamd Julie, Ray, Helen en Barry, op hun eindexamenavond dronken naar huis rijdt. Hierbij veroorzaken ze een ongeluk waarbij ze een voetganger aanrijden. Ze weten niet wat ze met de situatie aan moeten en besluiten het levenloze lichaam bij een dok in zee te dumpen. Net als ze op het punt staan dit te doen komt de man bij en probeert hen aan te vallen, waarna hij zelf in het water valt. Later wordt in de media gemeld dat er een lichaam uit het water is gehaald. Het gebeuren lijkt voor de buitenwereld geheel onopgemerkt gebleven.

Een jaar later worden de vier echter gestalkt door een onbekende, die in de woning van Julie een geheimzinnig briefje achterlaat met daarop de tekst I Know What You Did Last Summer. Ze verdenken Max hierachter te zitten, een jongen die ze op de bewuste avond waren tegengekomen en die bij de dok werkt. Max wordt echter vermoord door een onbekende man in een oliejas bewapend met een vishaak. Barry krijgt eenzelfde soort briefje, en even later wordt hij bijna omvergereden door dezelfde man in een oliejas.

Ook deze film heb ik al zo vaak gezien, maar dit soort slasherfilms zijn toch mijn ultieme favoriet.

I still know what you did last summer.

Een jaar na de moordpartijen van visser Ben Willis volgt overlevende Julie James lessen op een school in Boston. Op een dag wint haar kamergenote Karla Wilson een reis voor vier personen naar de Bahama´s. Julie, Karla, Karla’s vriend Tyrell en hun nieuwe vriend Will Benson ondernemen samen de reis.

Het hotel waarin de vier verblijven, blijkt grotendeels verlaten vanwege het stormseizoen. Spoedig vinden er verschillende moorden plaats. Iedereen verdenkt een havenmedewerker die aan voodoo doet ervan de dader te zijn. Al snel blijkt echter Ben Willis opnieuw de dader te zijn en Will blijkt zijn zoon. Hij is uit op wraak en heeft Julie en Karla deze vakantiereis laten ‘winnen’ om ze naar hem toe te lokken.

Ook dit tweede deel heb ik al heel vaak gezien maar ook deze sequel vind ik helemaal amazing. Voor slasher liefhebbers blijven deze klassiekers echt een aanrader!

A Nightmare On Elmstreet.

Vijf bevriende tieners wonen in dezelfde straat en ze dromen allemaal over een enge kerel met een mismaakt gezicht, een angstaanjagende stem en een tuinhandschoen waarvan de vingers messen zijn. In hun dromen terroriseert hij hen om beurten: dan bepaalt hij wat er gebeurt en de enige manier om te ontsnappen is wakker worden. Maar als een van hen komt te overlijden beseffen ze dat wat in hun dromen gebeurt ook in het echt gebeurt en dat wakker blijven de enige manier is om te overleven. Ze hebben nog een schuld uit het verleden die nu moet worden vereffend. Om zichzelf te redden moeten ze in de geest kruipen van de meest bizarre nachtmerrie van allemaal: Freddy Krueger. Jackie Earle Haley speelt de legendarische boosdoener in deze eigentijdse remake van de succesvolle horrorklassieker.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik deze remake minder vind dan het origineel. A Nightmare On Elmstreet vind ik één van de engste horrorfilms, maar deze remake maakt er best een zooitje van. Waardoor Freddy Krueger meer iets hilarisch dan engs krijgt.

Beneath.

MTV Films presenteert een horrorthriller die je meevoert naar de diepten van de duisternis en je doet snakken naar adem. Christy komt na de dood van haar zus Vanessa thuis en wordt geplaagd door voorspellende gewelddadige visioenen die beginnen uit te komen. Als zij in een van haar visoenen ziet hoe Vanessa op sadistische wijze levend wordt begraven, gaat zij op pad om de waarheid achter de dood van haar zus dood te achterhalen, om te ontdekken dat de waarheid zich niet laat begraven.

Een psychologische horrorfilm, nog nooit eerder gezien en hij verraste mij best wel. Het verhaal was totaal niet voorspelbaar.

Halloween 2018.

In Halloween keert Jamie Lee Curtis terug in de iconische rol van Laurie Strode, die voor de allerlaatste keer de confrontatie aangaat met Michael Myers. Veertig jaar geleden ontsnapte ze aan zijn slachtpartij tijdens Halloween en sindsdien heeft ze nachtmerries over deze gemaskerde seriemoordenaar.

Deze film is eigenlijk het vervolg op het eerste deel. De films hiertussen moet je eigenlijk als kijker negeren. En het puur zien als een op zichzelf staand verhaal. Ik vond het wel een goede film, maar ik miste wel het verhaal uit Halloween H20. Maar dat is mijn persoonlijke voorkeur.

Hell Fest.

De film speelt zich af gedurende één nacht tijdens Halloween op een trefpunt genaamd ‘Hell Fest‘. Natalie en haar beste vriendin Brooke zijn samen met hun vriend Taylor op de bewuste plaats in een park. Het idee is dat mensen hier heen gaan om bang gemaakt te worden. Maar er is een gemaskerde moordenaar die misbruik maakt van de anonimiteit van de vele gemaskerde personages en hen de hele nacht terroriseert.

Dit vond ik een verrassend goeie film. Voor een slasher liefhebber als ik is dit echt een hele toffe film.

The Purge.

De Verenigde Staten worden geteisterd door misdaad en overvolle gevangenissen. Daarom besluit de overheid om een jaarlijkse ‘Purge’ van 12 uur in te stellen. Tussen 19.00 uur en 07.00 uur is elke misdaad, zelfs moord, legaal. De politie is niet te bereiken en ziekenhuizen sluiten hun deuren. Het is één keer per jaar dat de burgers hun gang kunnen gaan zonder gestraft te worden. Tijdens de nacht, geplaagd door geweld en veelvuldige misdaden, moet een familie beslissen wat ze doen wanneer een vreemdeling bij hen aanbelt voor hulp.

Elk jaar tijdens slasherfest kijk ik deze film weer en deze zal mij ook nooit vervelen, top film!

Dit was het eerste deel van Slasherfest, misschien zitten er nog wat leuke suggesties voor je tussen voor deze oktobermaand zo naar aanloop van Halloween.

Wat vind jij van horrorfilms, is het je ding of vind je het helemaal niks? En als je er wel van houdt wat is jouw favoriete horrorgenre? IK ben heel erg benieuwd naar jouw ervaringen, let me know in the comments below!

Something is wrong.
Instagram token error.13 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.