Scary Stories

Scary Stories | The Stanley Hotel (inspiratie The Shining)

Steven King schreef in 1977 een boek over een vervloekt hotel nadat hij in het Stanley Hotel had verbleven voor een nacht. Hij schreef het boek ‘The Shining’ en het werd een bestseller dat vandaag de dag nog steeds bekend staat als één van de beste horrorverhalen ooit geschreven.

Velen zijn zich er echter niet van bewust dat het hotel uit het boek en de gelijknamige film, gebaseerd is op een echt vervloekt hotel namelijk het Stanley Hotel. Het Stanley Hotel heeft een rijke historie van paranormale activiteiten en daarover wil ik het graag in deze eerste blog van deze nieuwe serie Scary Stories over hebben.

In 1907 begon Freelan Stanley aan het bouwen van een hotel in Colorado nabij de wereldberoemde Rocky Mountains. In 1908 opende hij het hotel voor de rijkere gasten, voornamelijk vrienden en familie van Freelan Stanley.

Het was een zeer modern hotel voor die tijd. Er was zelfs een telefoon in iedere kamer en dat was in die tijd echt uitzonderlijk. Jammer genoeg moest het hotel iedere winter sluiten omdat er geen goede verwarming was om de kamers warm genoeg te houden.

Het hotel was jarenlang zeer succesvol, maar jaren later na opening vond er zich er een sinister incident plaats.

Op een donkere stormachtige nacht in 1911 viel de elektriciteit uit door een blikseminslag. Het personeel kreeg de opdracht om iedere gast naar de hal te brengen omdat daar met behulp van vele kaarsen en olielampen wel licht was.

Toen alle gasten eenmaal veilig in hal waren kreeg het personeel de opdracht om in iedere kamer een olielamp te zetten. Jammer genoeg ging het mis toen een kamermeid kamer 217 binnenkwam. Er was namelijk een gaslek en de brandende olielamp zorgde voor een explosie.

Door een wonder overleefde de kamermeid de explosie, al brak ze op de één of andere manier wel haar beide enkels. Hoe dan ook, vanaf dit moment begonnen de paranormale activiteiten in het Stanley Hotel pas echt…

Het begon eerst met mysterieuze geluiden, maar al snel begonnen gasten geesten door de de gangen te zien lopen en verschenen er geesten op hun kamers.

Verschillende gasten beweren dat ze in kamer 413 een man in de hoek van de kamer zagen staan toen ze s’nachts wakker werden. De man is gekleed in ouderwetse kleding, maar zo in het donker lijkt het wel een zwarte bewegende schaduw. In kamer 407 zou er iets de lakens van de bedden trekken terwijl de gasten liggen te slapen.

In de jaren 70 kreeg het hotel een bijzondere gast, vlak voordat het hotel sloot voor de winter, stapte Steven King het hotel binnen. King was met familie vastgeraakt in een sneeuwstorm en zocht een plek om de nacht door te brengen. King en zijn familie waren de enige gasten in het hotel.

Steven King besloot even later het hotel te verkennen en in één van de gangen zag hij iets angstaanjagend. Hij zag de gruwelijke entiteit van een vrouw door de gangen lopen…

Door deze ervaring kreeg King de inspiratie om The Shining te schrijven. King verbleef trouwens in dezelfde kamer waar 60 jaar eerder de gasexplosie gebeurde.

Door de jaren heen zijn er verschillende foto’s door gasten gemaakt van de zielen die ronddwalen in het hotel.

Dezelfde vrouw die Steven King heeft zien ronddwalen door de gangen.
Dit is een meisje genaamd Lucy de regelmatig verschijnt in het hotel en de gasten de stuipen op het lijf jaagt.

Meerdere gasten hebben dezelfde verhalen door de jaren heen afzonderlijk van elkaar verklaard inclusief het personeel van The Stanley, dus we kunnen zeker concluderen dat we hier te maken hebben met een heus spookhotel.

De kamers.

. Kamer 401 | In deze kamer schijnt een geest te huizen van een Ierse man genaamd Lord Dunraven. Hij is nooit in het hotel verbleven maar hij was de eigenaar van het stuk grond waarop 20 jaar later het Stanley Hotel gebouwd werd. Een vrouwelijke gast die voor de kast zich aan het aankleden was, voelde dat er iemand met haar haar aan het spelen was, terwijl zij de enige in de kamer was. Verschillende vrouwelijke gasten hebben beweert dat ze aangeraakt zijn, om hun middel, aan hun benen en armen. Mannen voelen zich in deze kamer niet welkom en en worden zelfs kort gewurgd terwijl ze liggen te slapen. De eigendommen van mannen die in deze kamer zijn verbleven verdwijnen in het niets, zelfs glazen water op het nachtkastje zijn spontaan uit elkaar gebarsten. Tevens hebben verschillende gasten de kastdeuren in de kamer in het duister open en dicht zien gaan.

. Kamer 407 | Gasten hebben verklaard dat ze ingestopt zijn in deze kamer. Een klein jongetje had middenin de nacht meerdere keren de dekens van zich af getrapt in zijn slaap en telkens kwamen de dekens weer omhoog en stopten hem in. De moeder van het jongetje was hiervan erg geschrokken en had verklaard dat zij het absoluut niet zelf is geweest omdat zij in het andere bed had gelegen en had moeten toekijken dat haar eigen kind weer ingestopt werd. Weer een andere gast had verklaard dat zij iemand voelde zitten aan het voeteneinde, maar zodra zij het licht aan deed was er niets, behalve een kuil in de dekens waar iemand zojuist vanuit was op gestaan.

. Kamer 418 | Dit is de kamer waar geesten van kleine kinderen ondeugende dingen uitvoeren. Dekens die spontaan verdwenen zijn in het midden van de nacht, kledinghangers die vanzelf heen en weer bewegen in de kast. Het badkamerlicht dat weer aan en uit gaat. Een moeder en haar 4 jarige dochtertje verbleven ooit eens in deze kamer en het dochtertje had de volgende ochtend verklaard dat zij in de nacht steeds gekieteld werd door een klein jongetje. Ze was echter niet bang, want ze had op een gegeven moment gevraagd of het jongetje hiermee op wilde houden en dat deed hij!

. Kamer 428 | Hier verschijnt met regelmaat de geest van een cowboy. Een stelletje werd een aantal jaren geleden wakker en zagen een cowboy aan het einde van hun bed ijsberen. Na hem verbaast en angstig een paar minuten aangestaard te hebben heeft het koppel hem gevraagd weg te gaan, en dat deed hij, maar niet voordat hij naar het hoofdeinde gelopen was alsof hij de vrouw een kus op haar hoofd wilde geven. Verschillende vrouwelijke gasten hebben hem boven hun hoofd zien torenen alsof hij hun wilde kussen op hun voorhoofd.

. Kamer 217 | In deze kamer wordt er veel huishoudelijk werk verricht. Gasten hebben verklaard dat zij bij aankomst hun tassen gedropt hadden in hun kamer en dat zij bij terugkomst zagen dat de inhoud netjes was opgeruimd in de kasten. Weer andere gasten zagen middenin de nacht hun schoenen uit zichzelf verplaatsen en netjes naast elkaar rangschikken. Verschillende gasten hebben schaduwen door de muren zien komen.

. Kamer 302 | Een mannelijke geest houdt zich hier in de schaduwen van deze kamer, dichtbij de muren. Foto’s vliegen hier van de muren en tafels bewegen heen en weer. Verschillende gasten zijn in de nacht wakker geworden en zagen de man vanuit de schaduwen bewegen en met zijn donkere ogen louter naar hun staren.

. Kamer 413 | Een man in ouderwetse kleding verschijnt in deze kamer, hij staat in de hoek van de kamer.

Naast de verschillende gebeurtenissen op de kamers, gebeurt er ook van alles in het hotel zelf. Op de gangen, de dineer hal waar laat in de nachtelijke uurtjes de piano vanzelf muziek speelt, de kelder. Verschillende vreemdigheden vinden hier tot op de dag van vandaag plaats.

Ben je ooit in een avontuurlijke bui, dan kun je nog steeds een nachtje boeken in dit spookhotel. Voor wie durft…

Wist jij dat het hotel uit The Shining daadwerkelijk een echt vervloekt hotel was? En dat het verhaal gebaseerd was op waargebeurde paranormale activiteiten? Let me know in the comments below!

16 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.