Review

Review | Monopoly Game of Thrones edition

Review | Monopoly Game of Thrones edition

Bordspelletjes… laten we eerlijk zijn voor de liefhebbers onder ons staat een bordspelletje samen spelen garant aan een top avondje. Gezelligheid, beetje competitie love it.

Dus toen mij gevraagd werd om dit spel te reviewen was ik natuurlijk super enthousiast! Ik houd erg van Monopoly en mag dit spel dan ook graag spelen. Afgezien van de klassieke versie heb ik nog nooit een andere variant gespeeld, dus ik was heel erg benieuwd naar deze Game of Thrones editie.

Hoewel het laatste seizoen van Game of Thrones gehaast was en niet mooi afgesloten is (mijn mening), blijft dit natuurlijk wel één van de meest epische series. De Westeros wereld is ervoor gemaakt om te veroveren in Monopoly stijl.

Over het spel.

Het werkt exact hetzelfde als dat je gewend bent van het originele spel, alleen is nu alles gebaseerd op de Game of Thrones wereld. Zo is er bijvoorbeeld geen briefgeld, maar coins zoals in die tijd, er zijn geen huizen of hotels, maar forten en kastelen, en de kalverstraat is vervangen door King’s Landing.

De zes pionnen zijn geïnspireerd op de verschillende “Houses” of wel Adellijke zegels van de grote huizen die voorkomen in de Westeros wereld, als Stark en Lannister. Aan welk huis zweer jij je trouw?

Er is zelf een ijzeren troon kaarthouder, waar je de kans kaartjes in kunt stallen. Geen Algemeen Fonds dit keer, maar daar krijgen we dan de Iron Throne voor die zelfs de theme song van Game of Thrones afspeelt. Echt geweldig!

Door de meeste forten en kastelen te bemachtigen en je tegenstanders financieel uit te kleden kun jij de ultieme heerser van de zeven Koninkrijken worden!

Het klassieke briefgeld is vervangen voor munten. Deze Game of Thrones Monopoly editie bevat 42 gouden draken munten en 53 zilveren hert munten.

De straten die je in het klassieke bordspel koopt zijn nu vervangen door de bekende gebieden en locaties uit deze geweldige serie.

Ik vind de vormgeving van dit spel echt helemaal geweldig, het klassieke spel is prachtig vertaald naar het universum dat Game of Thrones is. En als liefhebber van dit tijdloze spel kom je met deze editie in een totaal andere dimensie.

De stations noord, oost, zuid en west zijn in deze editie vervangen door de verschillende religies/Goden die voorkomen in de serie. The night is dark and full of terrors….!

Mijn mening.

Als liefhebber van deze epische serie vind ik dit spel echt helemaal fantastisch! Ik vind de vormgeving van het spel, de bekende gebieden en locaties prachtig, de kanskaartjes in de houder van de Ijzeren troon met muziekje maakt het helemaal af. Het is Monopoly, maar dan net even anders. Het spel is echter wel in het Engels, dus als je met de hele familie wilt spelen kan dat een beetje lastig zijn als iedereen de Engelse taal niet beheerst, maar je kunt elkaar hierbij natuurlijk altijd even helpen!

Het enige minpuntje aan het spel vind ik dat ze niet iets origineels verzonnen hebben voor het vrij parkeren en gevangenis vakje. Deze zijn geheel hetzelfde als in het originele spel.

Maar ik ben zeker fan van dit spel (en de serie uiteraard) en zal dit spel ook zeker vaak gaan spelen. Let the real Khaleesi please stand up!

Dit spel is te koop bij Bol.com voor €39,95 en je koopt het spel hier.

Wat is jouw eerste indruk van deze speciale Game of Thrones uitvoering? Ben je überhaupt fan van de serie of geef je de voorkeur aan het klassieke spel? Ik ben erg benieuwd naar jouw mening, let me know in the comments below!

Error: Access Token not found, please authorize Instagram API.

*Deze blog bevat een product dat ik ontvangen heb.

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.