Review: Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile


Films en series, Review / maandag, mei 6th, 2019

Let op! Geen grote spoilers!

Onlangs (3 mei 2019) was het dan eindelijk zover, Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile verscheen op Netflix. Maanden geleden werd deze film, een biopic over het leven van de seriemoordenaar Ted Bundy al aangekondigd door Zac Efron, die overigens griezelige uiterlijke overeenkomsten heeft met Ted Bundy!

Ik ben al mijn hele leven gefascineerd met alles dat maar true crime gerelateerd is. Ik heb tig documentaires gezien en vind dit dan ook uitermate interessant. Wat ik dan voornamelijk zo fascinerend vind is de hele psyche van deze moordenaars. Hoe kan iemand zo van het padje afgaan en dit soort vreselijke wandaden plegen? What makes them tick? Dat vind ik gewoon erg boeiend.

Tegenwoordig worden er natuurlijk veel biopics gemaakt, maar deze gaan veelal over grote artiesten. Ik vind het daarom erg gaaf dat Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile het startschot geeft dat uit te branchen.

De film.

Waar de meeste documentaires over dit soort moordenaars draaien om de brute moorden en de details, wijkt deze film daar helemaal van af. En het focust zich vooral op de relatie van Ted Bundy met Liz Kendall. Een alleenstaande moeder die een avond uit is met haar vriendinnen en die zich erg ongemakkelijk voelt daar in de kroeg. Ze heeft het gevoel dat niemand haar meer zou willen omdat ze een kindje heeft van een andere man. Ze spreekt dit ook uit tegen haar vriendinnen. En dat ze bang is alleen te blijven en het geluk en de kans op liefde niet meer te zullen ervaren. Haar onzekerheid trekt later die avond de slechts mogelijke man aan die ze maar had kunnen treffen- Ted Bundy.

Met zijn charisma en mooie uiterlijk weet hij binnen no-time de onzekere Liz om zijn duivelse vingers te wikkelen. En de twee beginnen een liefdesrelatie die maar liefst een decennia in beslag zal nemen.

Liz ziet in Ted de perfecte man, en een vaderfiguur voor haar twee jarige dochtertje Molly. Ze is zo tot over haar oren verliefd op hem dat ze de werkelijkheid niet wil zien. Ook al stapelen de bewijzen zich gedurende de jaren steeds meer en meer op.

Zelfs vanachter de tralies weet Ted zijn grip op haar te blijven behouden. Ze wil hoe dan ook in zijn onschuld blijven geloven. Iets wat een lijdensweg van tien jaar blijkt te worden.

Conclusie?

Ik vond dit echt een onwijs goede film. Juist doordat de relatie in deze film centraal staat zorgt dat ervoor dat je Ted Bundy niet louter ziet voor het beestachtige monster dat hij was, maar dat dit monster schuil gaat achter een hele charismatische aannemelijke man. En daarin ligt dus het gevaar, een zieke verblinding van het echte beest, dat er zodoende jaren voor heeft kunnen zorgen dat hij zijn gruweldaden heeft kunnen uitvoeren.

Een moordenaar heeft niet een bepaald uiterlijk, het kan inderdaad zelfs die charmante mooie man zijn die het naar het schijnt allemaal goed voor elkaar heeft en ook nog eens zeer intelligent is. En dat maakt het allemaal zo psychisch en eng.

De vragen: weten we wel naast wie echt in bed liggen? Kennen we de persoon met wie ons leven delen werkelijk wel? Schoten mij meerdere malen door mijn hoofd tijdens het zien van deze film.

En ik denk dat dit ook precies hetgeen is dat de herinneringen aan deze brute moordenaar in leven houdt en mensen blijft intrigeren. Want niemand zag het beest aankomen, niet Liz, niet zijn slachtoffers. Niemand had enig idee wat ze echt voor zich hadden. Een beest.

Deze film is absoluut het kijken waard als je van dit soort films en verhalen houdt. De rollen worden geweldig neergezet door Zac Efron en Lily Collins!

Heb jij toevallig deze film al gezien? Of ga je hem nog kijken? Ik ben heel erg benieuwd naar jouw mening, let me know in the comments below!

Something is wrong.
Instagram token error.

7 Replies to “Review: Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile”

  1. Zieke film heb hem zaterdag gezien was er erg van onder de indruk ik had natuurlijk wel een beeld bij Ted Bundy maar dit was echt next level.
    Goede recensie!

  2. Hele mooie rescensie ook mooi voor mensen die de film nog niet gekeken hebben je geeft geen belangrijke informatie weg maar maakt mensen wel nieuwsgierig naar wat jij dan gezien hebt ik heb vanavond helaas een verjaardag dus ik kan pas morgen kijken.

    Knuff

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.