Storytime

Personal Update | Hoe gaat het met mij?

Personal Update | Hoe gaat het met mij?

Jullie hebben mij de laatste tijd zoveel berichtjes en mailtjes gestuurd met de vraag hoe het met me is, dat het gewoon onmogelijk was om iedereen apart een berichtje terug te sturen. En na wat wikken en wegen besloten deze blog te schrijven, zodat ik wat vragen van jullie kan ophelderen en een beetje duidelijkheid kan scheppen.

De laatste maanden…

Deze laatste paar maanden waren much, als in too much. En dan voornamelijk emotioneel. Ik merk gewoon dat ik mentaal/emotioneel helemaal leeggezogen ben. En dit komt door alle dingen die er de afgelopen periode gebeurt zijn. Ik wil niet teveel in details treden omdat ik vind dat ik deze zaken gewoon graag privé wil houden. Maar ik wil wel dat jullie een beetje duidelijkheid krijgen dus ik ga zo goed mogelijk mijn best doen om het uit te leggen.

Ik heb veel voor de kiezen gehad, van sommige dingen heb ik afscheid moeten nemen, andere dingen hebben mij overmand en emotioneel lamgeslagen, mijn stem wordt door sommige partijen niet gehoord en in bepaalde situaties zelfs gesmoord en bepaalde dingen waarvan ik dacht dat ik ze afgesloten had bleken toch niet zo afgedaan te zijn als ik aanvankelijk dacht.

Dit alles bij elkaar maakt het dat ik weer in mijn schulp ben gaan kruipen. Ik merk dat ik mezelf bijna helemaal afscherm en dit doe ik voor een stukje zelfbescherming. Omdat er gewoonweg teveel gebeurt is in drie maanden merk ik dat ik veel moeite heb dit alles een plek te geven en dat ik er gewoon niets meer bij kan hebben. Ik heb moeite met verwachtingen en trekken van mensen aan mij.

Door deze overweldigende gevoelens werd het voor mij gewoon steeds lastiger om mijn online leventje waar alles rooskleurig en gezellig lijkt in stand te houden. Het voelde als een leugen, vooral omdat ik me zo naar voel IRL. Maar daar krijgen jullie natuurlijk niets van mee. Dus het werd voor mij steeds lastiger de schone schijn op te houden en was het gewoon makkelijker om dit online gebeuren uit de weg te gaan.

Geen of minder content betekent minder nare berichtjes, reacties en mailtjes. Want naast alle hartverwarmende berichtjes, komt er gewoon ook een hoop lelijkheid bij kijken. En dit was iets waarin ik gewoon geen zin in had. Dus vandaar geen nieuwe content op Instagram of whatever. Haat en oordelen horen erbij tegenwoordig, maar dat betekent niet dat ik dat allemaal zo gemakkelijk van me laat af glijden, zeker niet als het zoals nu gewoon wat minder gaat.

En daarnaast had ik ook nog niet de juiste woorden om dit uit te leggen aan jullie en ben ik gewoon steeds meer stapjes gaan terugnemen.

En hoe nu verder?

Ik houd ontzettend veel van schrijven, fotograferen en creatief bezig zijn, dus ik stop absoluut niet met bloggen. Ik zal nog steeds wekelijks content maken. Maar of dit nu eenmaal per week is, drie of vijf dat weet ik niet. Dat ligt gewoonweg aan mijn (emotionele+fysieke) energie.

Deze flexibiliteit ben ik voor nu even nodig. Zodat ik alles even kan herpakken, weer kan aarden en meer stabiliteit kan creëeren in mijn privéleven.

Ik hoop dat jullie hiervoor begrip hebben en nog steeds natuurlijk met veel plezier mijn blogs gaan lezen! Jullie lieve berichtjes doen me zoveel goed en daar wil ik jullie dan ook echt voor bedanken, dit betekent echt ontzettend veel voor mij.

Anyways, wil je zeker weten dat je geen blog mist nu er even geen vast uploadschema is? Volg me dan even op mijn social channels als Instagram, Facebook of Twitter. Of abonneer je even op de nieuwsbrief dan krijg je automatisch een mailtje wanneer er een nieuwe blog voor je klaar staat. Zodra ik merk dat ik weer een vast uploadschema kan handelen dan zijn jullie de eersten die dit horen!

De eerst volgende blog wordt een unboxing dus stay tuned…. 😉

Error: Access Token not found, please authorize Instagram API.

13 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.