#nofilter : waarom vrouw zijn zo moeilijk is


#nofilter / maandag, augustus 6th, 2018

Vrouw zijn. Het is een immense druk soms, laten we gewoon heel eerlijk zijn. Een single vrouw boven de leeftijd van 30 jaar, tja daar zal wel wat mis mee zijn, toch?! Een getrouwde vrouw boven de leeftijd van 30 jaar zonder kinderen, die zal vast onvruchtbaar zijn, toch?! Een vrouw in een relatie met kinderen boven de leeftijd van 30 die al haar tijd besteedt aan haar gezin en dus niet meer werkt damn die heeft het lekker makkelijk, toch?!

Ik kan wel door en door gaan met de stigma’s die kleven aan het vrouw zijn. Ik noem nu toevallig mijn leeftijdscategorie op, maar laten we eerlijk zijn, die druk begint al in de puberteit. Die stigma’s en ongepaste labels die je van anderen opgedrukt krijgt beginnen al zo snel mogelijk. Iedereen heeft een mening en zal een mening blijven houden. Voor een ander doe je het nooit goed genoeg.

Vind jezelf.

Mijn hele leven lang zoek ik al naar bevestiging van anderen. Dit is al begonnen toen ik nog maar op de basisschool zat. En net zolang als ik die bevestig zoek ondervind ik ook afwijzing. In mijn tienerjaren was ik een muurbloempje dat gezien wilde worden, mijn 20er jaren stonden voornamelijk in het teken van heftige levensgebeurtenissen waardoor ik een weg moest terugvechten naar mezelf. En toen ik eenmaal 30 werd was het alsof alles opeens klikte. Ik kreeg opeens duidelijkheid. Duidelijkheid over mezelf, wat ik wilde bereiken op het carrière front, maar misschien belangrijker nog ik wist eindelijk wie ik was, wat ik wilde en voornamelijk wat ik niet wilde.

Vanaf deze eye-opener ben ik gaan leven voor mijzelf, natuurlijk zit dat sporadische people pleasen in mijn karakter, maar in de essentie maak ik nu keuzes voor mijzelf waarbij ik gebaat ben en ik mij goed voel. Ongeacht de mening van anderen. En geloof mij de mening van anderen is heftiger dan ooit tevoren. Maar ik laat me daardoor niet meer weerhouden om mijn leven in te vullen zoals ik dat wil. En dat moet jij ook niet doen, leef voor jou.

Hou van jezelf.

Iedereen heeft wel iets aan te merken op je, geloof me. Mensen zullen altijd kletsen en je altijd naar beneden proberen te halen. Dit is gewoon het aard van het beestje. Daarom wil ik je gewoon duidelijk maken door middel van deze blog, dat jij genoeg bent. Precies zoals je bent.

Leef niet naar de maatstaven van de maatschappij of je omgeving. Neem hun advies aan, maar beslis zelf! Niemand anders weet wat goed is voor je, behalve jijzelf.

Kijk dwars door die BS heen.

De stigma’s die mensen op je leggen zijn zo ontiegelijk achterlijk. Je bent niet minder waard omdat jij je kinderen opvoed en niet meer aan het werk bent. Je bent niet minder omdat je nog niet de juiste partner gevonden hebt. Dat hele verhaaltje en inmiddels immens bekende slogan uit de film Jerry McGuire “you complete me” is gewoon bullshit. Jij bent compleet met of zonder man. Jij bent genoeg.

Kijk gewoon naar jezelf en vraag je af of er nog dingen zijn die jij wilt voor jezelf. Of er nog zaken verbetert kunnen worden of dromen nog niet verwezenlijkt zijn en ga aan het werk voor jou.

Ben jij content met je keuzes dan is het genoeg. Niemand anders heeft zeggenschap over jou. Je hoeft niet perse die 5 kg af te vallen om pas mooi te zijn, want dat ben je nu al. Je bent niet meer make-up nodig om pas een schoonheid te zijn. Ik wil gewoon dat jij jezelf uitdaagt en je doelen najaagt en je niet laat leidden door angst wat een ander daarover te zeggen zal hebben. Hou van jezelf, wees goed voor jezelf, pak die geluksmomentjes voor jezelf. Jij doet er toe. Geloof me.

Cannot get other user media. API shut down by Instagram. Sorry. Display only your media.

18 Replies to “#nofilter : waarom vrouw zijn zo moeilijk is”

  1. Je bent echt een voorbeeld voor velen, vrouwen ondergaan meer shit dan mannen dat is een ding dat zeker is en daarom zijn dit soort blogs een wakker schudden! Je foto op Instagram is echt helemaal geweldig ❤️❤️

  2. Zoals je omschrijft in de eerste alinea zo voel ik mij altijd. Ik heb mijn juiste partner nog niet ontmoet en ik ben net 30 en ik merk gewoon dat iedereen mij of zielig vind of medelijden heeft omdat dit zo niet hoort die druk heb ik echt heel veel last van de laatste tijd het voelt alsof er iets mis is met mij ofzo

  3. Deze druk ken ik maar al te goed zelf zit ik in de situatie ik ben gescheiden met een kind dus ik zou er wel niet alles aan gedaan hebben om voor mijn gezin te zorgen dit is zo verdomd moeilijk

    1. Wat een belachelijk vooroordeel! Probeer het van je af te zetten (I know makkelijker gezegd dan gedaan) maar dit soort haters zijn het echt niet waard om van wakker te liggen! ❤️❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.