#nofilter

#nofilter : waarom vrouw zijn zo moeilijk is

Vrouw zijn. Het is een immense druk soms, laten we gewoon heel eerlijk zijn. Een single vrouw boven de leeftijd van 30 jaar, tja daar zal wel wat mis mee zijn, toch?! Een getrouwde vrouw boven de leeftijd van 30 jaar zonder kinderen, die zal vast onvruchtbaar zijn, toch?! Een vrouw in een relatie met kinderen boven de leeftijd van 30 die al haar tijd besteedt aan haar gezin en dus niet meer werkt damn die heeft het lekker makkelijk, toch?!

Ik kan wel door en door gaan met de stigma’s die kleven aan het vrouw zijn. Ik noem nu toevallig mijn leeftijdscategorie op, maar laten we eerlijk zijn, die druk begint al in de puberteit. Die stigma’s en ongepaste labels die je van anderen opgedrukt krijgt beginnen al zo snel mogelijk. Iedereen heeft een mening en zal een mening blijven houden. Voor een ander doe je het nooit goed genoeg.

Vind jezelf.

Mijn hele leven lang zoek ik al naar bevestiging van anderen. Dit is al begonnen toen ik nog maar op de basisschool zat. En net zolang als ik die bevestig zoek ondervind ik ook afwijzing. In mijn tienerjaren was ik een muurbloempje dat gezien wilde worden, mijn 20er jaren stonden voornamelijk in het teken van heftige levensgebeurtenissen waardoor ik een weg moest terugvechten naar mezelf. En toen ik eenmaal 30 werd was het alsof alles opeens klikte. Ik kreeg opeens duidelijkheid. Duidelijkheid over mezelf, wat ik wilde bereiken op het carrière front, maar misschien belangrijker nog ik wist eindelijk wie ik was, wat ik wilde en voornamelijk wat ik niet wilde.

Vanaf deze eye-opener ben ik gaan leven voor mijzelf, natuurlijk zit dat sporadische people pleasen in mijn karakter, maar in de essentie maak ik nu keuzes voor mijzelf waarbij ik gebaat ben en ik mij goed voel. Ongeacht de mening van anderen. En geloof mij de mening van anderen is heftiger dan ooit tevoren. Maar ik laat me daardoor niet meer weerhouden om mijn leven in te vullen zoals ik dat wil. En dat moet jij ook niet doen, leef voor jou.

Hou van jezelf.

Iedereen heeft wel iets aan te merken op je, geloof me. Mensen zullen altijd kletsen en je altijd naar beneden proberen te halen. Dit is gewoon het aard van het beestje. Daarom wil ik je gewoon duidelijk maken door middel van deze blog, dat jij genoeg bent. Precies zoals je bent.

Leef niet naar de maatstaven van de maatschappij of je omgeving. Neem hun advies aan, maar beslis zelf! Niemand anders weet wat goed is voor je, behalve jijzelf.

Kijk dwars door die BS heen.

De stigma’s die mensen op je leggen zijn zo ontiegelijk achterlijk. Je bent niet minder waard omdat jij je kinderen opvoed en niet meer aan het werk bent. Je bent niet minder omdat je nog niet de juiste partner gevonden hebt. Dat hele verhaaltje en inmiddels immens bekende slogan uit de film Jerry McGuire “you complete me” is gewoon bullshit. Jij bent compleet met of zonder man. Jij bent genoeg.

Kijk gewoon naar jezelf en vraag je af of er nog dingen zijn die jij wilt voor jezelf. Of er nog zaken verbetert kunnen worden of dromen nog niet verwezenlijkt zijn en ga aan het werk voor jou.

Ben jij content met je keuzes dan is het genoeg. Niemand anders heeft zeggenschap over jou. Je hoeft niet perse die 5 kg af te vallen om pas mooi te zijn, want dat ben je nu al. Je bent niet meer make-up nodig om pas een schoonheid te zijn. Ik wil gewoon dat jij jezelf uitdaagt en je doelen najaagt en je niet laat leidden door angst wat een ander daarover te zeggen zal hebben. Hou van jezelf, wees goed voor jezelf, pak die geluksmomentjes voor jezelf. Jij doet er toe. Geloof me.

Cannot get other user media. API shut down by Instagram. Sorry. Display only your media.

18 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.