#nofilter : people pleasing


#nofilter / maandag, juli 23rd, 2018

Normaliter bespreek ik zaken waarmee iedereen in het algemeen kampt in #nofilter. Vandaag wil ik echter een ongeleid projectiel, oftewel mijn eigen emoties/verhaal met jullie delen. Ik scherm mijn persoonlijke gevoelens relatief veel af in mijn blogs en mijn voorkomen op social media, omdat ik gewoon positieve content willen maken voor jullie. Maar goed het leven is helaas niet altijd positief, soms is het zelfs fucking negatief of heel erg onduidelijk. #nofilter zegt het eigenlijk al, geen filters, geen maskers maar gewoon ware gevoelens. Dus laat ik nu te gaan proberen mijzelf goed uit te drukken….

Een emotionele achtbaan.

Momenteel voelt het alsof ik in een emotionele achtbaan zit. Ik heb zoveel emoties tegelijk dat ik niet goed kan bevatten welke dit nu allemaal zijn. Dit zal er alles mee te maken hebben dat ik mij momenteel helemaal (fysiek en emotioneel) uitgeblust voel. Er is in onze stad jaarlijks een terugkerend festival waar ik sinds mijn zestiende al heen ga. Nooit een jaar verstek laten gaan en ik kijk er altijd erg naar uit. En sommige jaren zijn inderdaad leuker geweest dan anderen. Dit jaar was helemaal vreemd to say the least. Ik ging samen met mijn zusje en haar vriend heen, maar zou mijn beste vriendin daar treffen. So far so good. Toen ik mijn beste vriendin even later trof zijn we daarna met zijn allen naar de kermis gegaan, we zijn in het spookhuis geweest, we hebben een rondje gelopen over de kermis en we hebben zitten wachten op leedvermaak van een ander want mijn zusjes vriend wilde met alle geweld in een enge attractie en wij waren toeschouwers.

De rij voor deze attractie was behoorlijk lang dus dit duurde eventjes. Toen hij de rit overleefd had zijn we daarna direct de stad weer in gelopen naar de podia’s. Helaas was de muziek op dat moment bedroevend dus mijn zusje stelde voor om even een nieuwe club te gaan bekijken, wat het is en of dit misschien een nieuwe hangout kon worden. Dus voorgesteld aan mijn beste vriendin en wij onderweg. Bij aankomst liepen we recht de armen in van een security kerel, die vrij apart in zijn voorkomen deed en ons vermelde dat het café beneden gratis is maar als je naar de club op het dakterras wilde moest je tien euro entree geld betalen. Ik zei tegen iedereen dat we eerst maar eens de zaak van binnen gingen bekijken voordat we direct geld gingen neerleggen want het festival was nog steeds gaande en dat is gaande buiten deze club. Als er een beetje een leuke vibe in de club hing had ik na het festival wel even heen gewild.

Maar het was uitgestorven, de barvrouwen waren geen zins van plan te bedienen en de echte lekkere drankjes kon je alleen bestellen in de club waar je dus entreegeld voor moest betalen. Wilde je normaal drinken (bier, wijn of fris) kon je dat alleen bestellen met munten. Dus hoe dan ook ging deze toko hun geld binnenslepen. Ik heb dit mijn zusje direct afgeraden omdat de zaak dood was en het nog vroeg in de avond was en ik me niet direct wilde vastleggen aan 1 plaats terwijl ik voor het festival kwam.

Terwijl ik dit mijn zusje allemaal aan het uitleggen was zei mijn beste vriendin heel abrupt en op zeer geïrriteerde toon ik ga naar buiten ik moet weg hier! Ik schrok van haar reactie en ze was al uit mijn gezichtsveld voordat ik ook maar actie kon ondernemen. Mijn zusje en haar vriend volgde mij naar buiten en vroeg aan mij waar gaan we dan wat te drinken halen? Ik opperde om naar een pleintje te gaan waar diverse kroegjes zitten en waar altijd een tof podium met muziek is. Ik dacht leuk! Hebben we eindelijk onze drankjes en kunnen we genieten van goede muziek. Zusje eens met het plan en mijn beste vriendin zegt opeens dat ze dit iedere random vrijdag of zaterdag ook wel kan doen op zo’n fucking terrasje te gaan zitten. Op dezelfde boze en geïrriteerde toon. Ik was helemaal van mijn apropos. Geen idee waar deze vijandigheid opeens vandaan kwam of hoe er mee om te gaan.

Ik spitte mijn hele hoofd door om alle festivals waar ik met haar ben geweest weer naar boven te halen en ik kwam tot dezelfde conclusie; afgezien van de aanwezigheid van mijn zusje was er niks anders dan anders. De eerste uren van de avond lopen we heel veel, we verkennen het terrein, de muziek, het publiek, de kermis en dan uiteindelijk kiezen we een spot waar we lekker blijven om muziek luisteren, te drinken en te dansen. Dus haar reacties kon maar 1 reden hebben zei dat vervelende stemmetje in mijn hoofd. En mijn maag draaide zich wel duizend keer om. Ik begreep er niks van.

Eerlijkheid is niet altijd het beste beleid.

Ik confronteerde mijn beste vriendin hiermee en zei dat als zij zich niet op haar gemak voelde bij mijn zusje in de buurt dat ik haar wel naar haar man en zijn kameraden wilde brengen. Want iedereen entertainen terwijl ik gewoon een avondje een keer voor mijzelf vrijaf wilde, is gewoon geen optie. Ze keek me verbaast aan en zei dat er niks van waar was en hoe ik daarbij kwam?!

Wat ik op dat moment had moeten zeggen was haar heftige reacties, maar ik was emotioneel de draad helemaal de weg kwijt. En stamelde maar dat we dit anders ook zo doen een beetje dwalen en drinken tot we een main point gevonden hebben. Daar was ze het mee eens. Ik begreep er werkelijk waar helemaal niks meer van, waarom deed ze eerder dan zo raar? Als niks anders is als anders behalve dat mijn zusje voor de eerste keer aanwezig is tegelijk met haar, dan kan er toch maar 1 conclusie zijn?

Ik besloot mijzelf nog 1 keer proberen uit te leggen aan haar en zei dat ik ook altijd bij haar kant ben met haar kinderen, man en familie als er een gezamenlijke uitje op de planning staat. En dat is voor mij ook heel wat om te verhapstukken omdat ik nogal eens verlegen en socially awkward kan zijn, maar dat doe ik voor haar en om bij haar te willen zijn. Waarom ging dit nu dan zo raar andersom? Mijn zusje had op dat moment niets verkeerd gedaan en was vriendelijk, hartelijk en verwelkomend naar mijn beste vriendin. Het enige dat ik te horen kreeg was dat het allemaal in mijn hoofd zat en zij zich wel op haar gemak voelde.

Dus kortom ik voelde mij niet serieus genomen worden. Want die uitbarstingen waren toch echt wel gebeurt en de vibe die ik voelde bij haar voelde ik toch echt, ze is voor mij een open boek. Maar ik kon op dat moment echt niets meer zeggen. Het deed ontzettend veel pijn, want ik wist dat er wat was want ze reageert niet voor niets tot twee keer toe zo heftig. Maar goed er was niets dus tja dan doen we maar net alsof dit maar niet gebeurt was of niet?! Ik kon wel janken. Ik wilde alleen een gezellig avondje met muziek, lekker kletsen, gekkigheid, rondlopen en plezier en even helemaal geen gedoe.

People pleasing part 1.

Op dat moment was ik intern ontzettend bezig om een poker-face op te kunnen krijgen en er alles aan te doen dat alle anderen het leuk hadden. Kortom ik ging de avond weer proberen te dragen. Zoals ik bij zoveel aangelegenheden al doe. Maar ik kwam niet snel genoeg in mijn persoonlijk entertainment gedoe. Dus ik pakte het biertje en de sigaret die mijn zusje voor zichzelf aanstak over. En met die eerste hijs van die sigaret voelde ik alsof ik langzaam weer grip op de situatie kreeg. Je moet goed begrijpen dat ik al meer dan 4 jaar gestopt bent met roken, en dat ik altijd een stressroker ben geweest. Een sigaret was als het ware mijn true north, klinkt vrij theatraal I know, maar voor degenen die ook (stress)roken zullen mij begrijpen.

De alcohol in combinatie met de sigaret deed zijn werk en ik was in staat om te performen. Ik zag tijdens mijn voorstelling dat de mood van mijn beste vriendin lichter werd. Dus ik kon weer ademhalen. Mijn zusje vond de rock muziek op het podium waar wij bij stonden niet zo leuk dus die was bezig met haar eigen show namelijk het haar vent naar de zin te doen. Ze zei vinden jullie dit een leuke band? En ik zei ja, ze kijkt me aan en zegt dan gaan wij even bij die andere podium kijken dan komen wij zo weer. En ik knikte instemmend.

Doordat de band zo goed was, mijn beste vriendin een beetje haar best deed om het zelf ook gezellig te maken, werd mijn performance omgezet naar iets “echts”. Ik genoot op een gegeven moment eerlijk van de muziek en het dansen met haar. Na een goede twee uur naar deze band geluisterd te hebben stelde mijn beste vriendin voor om zo nog even een rondje te gaan lopen, ik stemde in want het festival duurt tot 01.00 uur en we hadden nog een kleine 3 kwartier voordat het afgelopen was. Tot ik opeens mijn zusje met een betraand gezicht spotte.

People pleasing part 2.

De vriend van mijn zusje was weer de klootzak we all know and love to hate. Want hij kreeg weer ergens zijn zin niet in (lees goed deze man is bijna 32!) en hij had daarom mijn zusje, een mooie jonge meid zo moederziel alleen gelaten bij dat andere podium waar ze stonden. Ze was helemaal hysterisch en kon er alleen maar verstaanbaar uit krijgen dat dit geen normaal gedrag was en waarom hij dit toch altijd doet, want ze doet alles voor hem. Ik zag dat de man van mijn beste vriendin zich bij mijn beste vriendin gevoegd had, dus ik kon mijn focus compleet even op mijn intens verdrietige zusje leggen. Ik probeerde haar te kalmeren en op een gegeven moment werkte dit. Ik stelde voor om nog een rondje te halen en even ergens rustig te gaan zitten.

Zo gezegd zo gedaan, mijn beste vriendin zorgde voor dit rondje en uit het niets kwam die gozer van mijn zusje er weer aan. Zijn kinderachtige pesthumeur bleef en hij ging demonstratief ergens moederziel alleen zitten mokken. Mijn beste vriendin en ik ontfermden ons over mijn zusje die op dat moment iets rustiger was maar wel intens verdrietig. Een mood waarin ik haar al heel lang terugkerend in gezien heb. De motiverende leuzen en kreten werden op haar losgelaten door ons om haar te proberen overtuigen van het feit dat het soms gewoon echt beter is even alleen te zijn en dat ze deze situatie met hetzelfde vervelende gedrag van hem niet hoeft te accepteren en ze dit niet verdiend.

Even later kwam de man van mijn beste vriendin weer bij ons staan en vroeg mijn beste vriendin om naar huis te gaan. Afscheid werd genomen. En ik probeerde mijn zusje emotioneel te dragen, maar ze liet het niet toe. Ook wij zijn gelijk naar huis gegaan.

People pleasing part 3.

In bijna stilte zijn we naar huis gereden en ik probeerde ervoor te zorgen dat mijn zusje gewoon bij mij thuis bleef maar ieder aanbod werd afgeslagen. Ik nam met heel veel moeite afscheid van haar bij mijn huis en zag een verdrietig hoopje mens van mij wegrijden. Ik had mijn vader voor de avond gevraagd even op mijn hondje te passen zodat ik niet de uren hoefde te tellen. Dus yet again, er moest weer een poker-face op. Ik liep naar binnen met mijn beste fake smile en vertelde hem kort over de avond (natuurlijk zwaar gecensureerd) en dat het erg leuk en gezellig was. Ik merkte dat de boodschap wel overgekomen was bij hem en hij ging niet veel later naar huis. Ik bedankte hem voor alle moeite om een avondje te willen babysitten. En toen de deur achter hem dichtviel kon ik pas ademhalen.

Ik was helemaal gevoelloos. Uitgeblust. Fysiek en emotioneel helemaal naar de haaien. Ik besloot te gaan douchen, ik had mijn gezicht en lichaam vol gekladderd met glitters dus dat werd boenen. Op de automatische piloot alles gedaan. Om vervolgens een paracetamol in te nemen en nog wat fris te drinken voordat ik naar bed ging. Ik pakte mijn telefoon en zag een gemiste oproep van mijn zusje.

Ik belde haar terug en ze was nog steeds aan het huilen. En maar herhaaldelijk zeggen dat ze dit allemaal zo niet meer trekt. Maar wat ik ook zei, wat voor oplossingen ik ook maar aanbood, ze sloeg alles af. Ze weet dat de situatie waar ze in zit niet goed is maar ze is nog niet zover dat ze er klaar voor is stappen te ondernemen. Ik voerde mijn vaste motiverende steunende gesprek met haar die ik al zoveel keren met haar gevoerd heb in de hoop dat dit gesprek eindelijk doorslaggevend zal zijn. Maar helaas. Een uur later zei ze dat ze wat ging drinken en zo terug belde. Ik stemde in en zei nog met dwingende toon wel terugbellen dan he! Ja zei ze en weg was ze. Ik heb nog een halfuur gewacht maar geen bericht meer.

Opeens werd ik overvallen door moeheid en ik moest hoe dan ook mijn bed in. Ik appte haar dit, maar geen gehoor meer. En ik heb mijn emotionele vermoeide ass naar boven gesleept om te gaan slapen.

Soms is het beter geen verwachtingen te hebben.

Nu de morning after dat ik dit schrijf voel ik mij nog steeds numb, gedesoriënteerd en geen steek wijzer waar deze avond nu precies over ging. Het enige echte constante gevoel dat aanwezig is, is teleurstelling. Ik houd zoveel ballen in de lucht in mijn dagelijkse doen, iets dat zoveel energie kost, dat ik er vreselijk van baal dat ik ze niet voor 1 avond gewoon even heb kunnen laten vallen en vrij kon zijn.

Maar goed zoals ze zeggen, het is zoals het is. En dat is het zeker. Het is inderdaad echt verdomme zoals het is….

Dit was even een recap van mijn teleurstellende avond uit. Mijn people pleasing capaciteiten, en mijn verhaal die misschien al over the place is, maar wel ongefilterd, open en eerlijk. Precies zoals de serie #nofilter bedoeld is.

Liefs,

Stephanie

X.

Cannot get other user media. API shut down by Instagram. Sorry. Display only your media.

28 Replies to “#nofilter : people pleasing”

 1. Allereerst wil ik even zeggen dat ik het echt heel kut voor je vind dat je avond zo in het water is gevallen muv van dat ene momentje dan.
  Wat betreft je verhaal ik kan niet anders zeggen dat dit wel gewoon over mijzelf kon gaan.
  Ik ben ook altijd bezig met het iedereen naar de zin te doen en zodoende heb ik nooit echt een leuk uitje.
  Dat is gewoon kut want zelf ben je het ook weleens nodig om het leuk te hebben.
  En dit persoonlijke herkenbare verhaal hoort echt thuis in #nofilter soms ben je gewoon een ervaring nodig als houvast niet perse een discussie.
  Liefs

  1. Daarom heb ik het ook gedeeld. Soms kan een ervaring van een ander een hulpmiddel zijn voor anderen. Of steun bieden. Dank je wel voor je mooie comment X. ❤️

 2. Hahahaha ik lach me helemaal dood hier wat een goeie dit zeg! En nog eens wat jij kunt wel zo je best doen voor anderen maar misschien is het anderen hierom te doen en niet om jou?!!
  Kortom je gaat nog weer een keer op je bek waar je hoort sukkel

 3. Misschien kwam de reacties van je vriendin er wat ongelukkig uit maar was er inderdaad niks aan de hand.
  Mensen moeten het zichzelf aangenaam maken daar ben jij niet verantwoordelijk voor.
  Vind het wel een kwalijke zaak dat je zusje je opzadeld met haar relatieproblemen.
  Daar is een tijd en plaats voor maar niet in het openbaar.
  Als je zelf toestaat dat mensen over je heen lopen moet je die verantwoording ook nemen en er niet over lopen te klagen.
  Maar dit is gewoon mijn mening.

 4. Wat een harteloze koude maar vooral grove opmerkingen zie ik hier voorbij komen. Iedereen persoon met een beetje common sense ziet dat jij een gevoelige lieve vrouw bent die haar hart op de juist plaatst heeft zitten. Maar reacties van anderen of problemen van anderen zijn niet jou verantwoordelijkheid. In tegenstelling wat anderen hierover te melden hebben in de reacties.
  Het is goed dat je uit wat je dwars zit zowel voor jezelf als voor ons je lezers. Je kunt meer halen uit persoonlijke ervaringen dan algemene opvattingen.
  Deze blog omschrijft teleurstellende gebeurtenissen maar heel erg respectvol verwoord en verteld.
  ❤️

 5. Het is spijtig dat dit soort strubbelingen gebeuren op een avond uit en zeker als je er zo naar uit gekeken had maar dit gebeurt. Zolang jij maar niet aan iedereen excuses gaat zitten maken voor anderen. Het moment dat je dit wel wilt doen moet je je vooral afvragen heb ik een sorry gekregen?
  Ik ken dit dus vandaar dat ik je waarschuw meissie.
  Dank je wel dat je ons deze persoonlijke ervaring wilde delen. Ondanks dat je gevoelens helemaal naar de hel zijn vind ik wel dat je je op schrift echt fenomenaal kunt uitdrukken.
  Misschien is een boek schrijven een idee voor je? 🙂 XXX

 6. Dit people pleasen ken ik ik doe ook niks anders en het is fucking vermoeiend. Maar weet ook niet hoe anders ik wilde nog wel even een kleine toevoeging doen aan het stukje over alle moeite voor het oppassen van je vader dit is geen moeite he. Dit zijn normale dingen die je behoort te doen voor elkaar. Dat je hem bedankt hebt is heel netjes maar dat je het omschrijft als alle moeite gaat me een heuvel te ver meis.

 7. Ik denk dat je echt teveel op je bordje hebt liggen nu en je tegen best wel wat teleurstellingen bent aangelopen. Waardoor al je focus gevestigd was op deze avond en iedere setback er dan net een teveel is.

  Misschien is het beter dat je wat meer tijd voor jezelf gaat inlassen en je focus verlegd naar je eigen.

 8. Ik snap dat je tijdens langdurig stress weer kunt terugvallen op oude vertrouwde routines maar ajb zet het roken niet door als je zoveel jaren al gestopt bent is dat gewoon doodzonde

 9. Wij gaan dit ff uitpraten als je het er aan toe hebt. Vind het verveeld. Dat mijn reactie je zoveel pijn heeft gedaan. Maar ook ik heb gevoelens en dat gaan we ff privé bespreken. ☺️

  I Love you always. ❤️

 10. Nooit conclusies trekken voor een ander open boek of niet. Het kon ook gewoon even irritatie momentjes zijn of wat dan ook. Dan mag je zus er voor de eerste keer bij zijn dan nog hoor je zoiets niet te zeggen tegen iemand.

 11. Nou sorry hoor ik vind sommige van deze opmerkingen echt achterlijk er wordt ja gewoon tegen je aangetrapt en voor wat?
  Je mag tegenwoordig neer gesabeld worden voor je gevoelens? Lees het dan niet!!
  Ik vind je heel privacy georiënteerd en respectvol om gegaan met de mensen in deze blog. En van een avondje uit mag je rustig de verwachting hebben dat het gezellig gaat worden. Met die insteek ga je ook erg neem ik aan?!!!!

 12. Simply wish to say your article is as surprising. The clearness in your post is simply great and i can assume you’re
  an expert on this subject. Well with your permission let me to grab your RSS feed
  to keep up to date with forthcoming post. Thanks a million and please keep up the
  rewarding work.

 13. Since they show no stains, the distractions thereof are lesser
  and also the specialized niche may be centered on without hassles too.

  People appear for things, which can be attention grabbing pieces and they will
  give you a surprising means to walls, but don’t be as well fancy in regards to the metal
  hangings, as they have the ability to be much better selections if
  you have the ability to spend vast wealth on them. The supporters of these candidates also post
  their own political videos to support and gain in popularity because of their candidates.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.