Beauty & more

My every day make-up routine

Zoals jullie weten ben ik verzot op make-up maar helaas heb ik niet iedere dag tijd of zin voor een uitgebreide look. 8 van de 10 keer is deze every day make-up routine mijn dagelijks vaste routine. In de weekenden of tijdens avondjes uit pak ik echter wel wat extravaganter uit. Maar voor nu, wat doe ik elke dag, welke producten gebruik ik en hoeveel tijd neemt dit alles in beslag?

OCHTENDROUTINE

Zodra ik mijn eerste twee kopjes koffie op heb en ik weer teruggekeerd ben in het land der levenden kan mijn dag beginnen. Allereerst was ik mijn gezicht, poets ik mijn tanden, spoel mijn mond, spuit deo onder mijn armen en ik breng mijn dagcreme op ik gebruik de dagcreme van Nivea Essentials Sensitive voor de gevoelige en droge huid. Na mijn ochtendroutine ben ik klaar om mijn every day make-up look aan te brengen.

MAKE-UP

Ik begin altijd eerst met mijn foundation ik gebruik dagelijks de foundation van Milani in de tint 00A Porcelain. Ik heb een erg lichte en bleke huid deze foundation is daar ideaal voor. Tevens is dit een goed dekende foundation die alle eventuele onzuiverheden en roodheid in de huid perfect wegwerkt let op dit is wel alleen als je deze foundation gebruikt met een beautyblender, het aanbrengen met een kwast geeft lang niet hetzelfde egale mooie resultaat.

Vervolgens gebruik ik de Maybelline Instant Anti-age Rewind Eraser concealer in de kleur light. Dit is een tintje donkerder dan mijn foundation en ongeacht wat de beautybloggers vermelden hierover, voor mijn vochtwallen werkt een tintje donkerder perfect om de schaduw van de wallen weg te werken zodat ik dat 3D effect nagenoeg niet meer heb van de wal. Hierna poeder ik alles af met de Stay Matte Pressed Powder van Rimmel in het tintje Transparent 001. Vervolgens breng ik om een beetje kleur in mijn nu geëgaliseerde gezicht te krijgen een bronzer aan om mijn jukbeenderen te accentueren en er gezond uit te zien. Ik gebruik hiervoor de Rimmel London Natural Bronzing Sunlight 021. Nu mijn huid helemaal ready is hoef ik alleen nog maar mijn wenkbrauwen, ogen en lippen te doen.

Om mijn wenkbrauwen in te kleuren gebruik ik de brow pomade van Freedom in de kleur soft brown. Dan breng ik met het oogpotlood van Bourjois Kohl&Contour Ultra Black een lijntje aan boven mijn wimpers, ik maak altijd een subtiele wing. Vervolgens breng ik een beetje oogschaduw daar boven aan. Meestal gebruik ik een palette van Revolution mono Eye Shadow in het kleurtje Sold Out. Om het af te ronden is mijn mascara zoals altijd de Princess False Lash Effect van de Kruidvat, ik zweer echt bij deze mascara. Twee laagjes zijn genoeg om je ogen eruit te laten knallen. Nu alleen nog een kleurtje op mijn lippen en is mijn look ready to go. Ik gebruik veelal de matte lipgloss van Freedom Pro Melts Naked. Dit is een nude kleurtje en een lipgloss die gedurende de dag goed blijft zitten.

TIMING

Deze routine kost mij ongeveer totaal van start tot finish ongeveer 20 minuten. Mijn haar is gelukkig zo klaar met mijn korte laagjes daar hoef ik alleen maar even Perfecte Krul van Andrelon in de smeren en ik ben klaar om te gaan. Ik krijg regelmatig weleens het commentaar waarom ik toch altijd wel make-up wil gebruiken en of ik een laag zelfbeeld of whatever heb. Kort gezegd hell no! Ik vind een make-upje gewoon verzorgd en ja ik zit lekkerder in mijn vel als mijn gezicht mooi opgemaakt is. Als ik Roza uitlaat of snel even de stad in moet dan ga ik rustig zonder make-up wel de deur uit, maar als ik meerdere dingen te doen heb op een dag dan pas ik hoe dan ook deze look toe. Ik vind persoonlijke verzorging belangrijk en een make-upje verfraaid louter datgene waar je al gezegend mee bent. Make-up is art, Beauty is spirit.

Cannot get other user media. API shut down by Instagram. Sorry. Display only your media.

26 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.