Huishoudelijke taken waar ik een hekel aan heb


Home & More, Lifestyle / maandag, november 26th, 2018

Een tijdje terug heb ik een artikel geplaatst met daarin mijn schoonmaakroutine en met een aantal tips and tricks. Ik merkte dat hier erg leuk op werd gereageerd. Alhoewel ik geen haat heb aan schoonmaken zijn er wel genoeg huishoudelijke taakjes waar ik een hekel aan heb. Natuurlijk vertel ik je er in dit artikel alles over. Sterker nog, ik geef je mijn top 5!

Was ophangen.

Wasjes draaien heb in absoluut geen issues mee. Je stopt het erin en je wacht af tot het programma uitgedraaid is. Maar pas dan begint het… de hel dat heet was ophangen! Ik heb geen droger, vind ik vrij onzinnig omdat ik alleen woon en eigenlijk sinds ik vanaf mijn 18de op mijzelf woon ook nog nooit een droger gehad heb, dus ik weet niet beter dan alle wasjes ophangen. Vooral het kleine spul ophangen als ondergoed en sokken vind ik echt verschrikkelijk. Daarnaast moet ik mijn wasjes ook echt timen omdat ik anders niet voldoende plek heb om alles op te hangen.

Boodschappen halen.

Voor degenen die mij al even volgen en structureel mijn weekblogs lezen weten dat ik een spuughekel heb aan boodschappen halen. Het is niet zozeer het volstoppen van mijn winkelkarretje in de supermarkt maar meer het gesjouw met die zware zooi. Ik heb geen rijbewijs dus ik haal mijn wekelijkse boodschappen altijd op de fiets. Ik ga maar 1 keer per week naar de winkel, hoge uitzonderingen daar gelaten, dus je begrijpt dat ik in 1 keer voor een week aan eten en drinken met meesjouwen. Ik haal nagenoeg altijd mijn boodschappen bij de Aldi en laat die hier in mijn woonplaats nu net super ongelegen zitten voor fietsers.

Dweilen.

Ik ben vrij poetserig aangelegd, ik kan dan ook absoluut niet tegen vieze vloeren. In principe wil ik gewoon dat mijn vloeren dagelijks zo schoon zijn dat je er fatsoenlijk met blote voeten kunt lopen zonder dat je vanalles aan je voeten hebt zitten. Dus ik stofzuig iedere dag en ik dweil 1 keer per week. Dat dweilen vind ik gewoon een ontzettend naar karweitje. Vraag me niet waarom but it is. Ik droog de vloeren niet na, dus met een semi-natte dweil neem ik de vloer grondig af. Na het dweilen gooi ik dat vieze dweildoekje direct in de wasmand en ga boven wachten tot de vloer helemaal droog is. En ik denk dat dit mijn main issue is, het MOETEN wachten boven samen met mijn hondje. Mijn time management wat betreft dweilen laat nogal te wensen over, dus ik zit altijd op onmogelijke momenten boven te koekeloeren en af te wachten tot ik weer herintrede kan nemen in mijn woonkamer.

Badkamer schoonmaken.

Als iets bij mij spik en span moet zijn is het wel de badkamer. Maar het schoonmaken ervan vind ik gewoon een vreselijk karweitje. Het duurt allemaal zo ontzettend lang. Ik schrob de badkamer dan ook 1 keer in de week grondig uit en tussen door haal ik een schoonmaakdoekje erdoor.

Fornuis schoonmaken.

Ik ben absoluut geen keukenprinses, koken is gewoon niet mijn ding. Je bent toch wel een half uur tot drie kwartier onder de pannen met het bereiden van het avondeten, je eet het vervolgens binnen 10 tot 15 minuten op en dan kun je gaan beginnen aan de afwas, de keuken schoonmaken en uiteraard het fornuis. Ik probeer altijd zo “schoon” mogelijk te koken als in dat ik zo min mogelijk smeer op het fornuis, maar helaas is dit voor mij een onbegonnen missie en zit iedere dag mijn fornuis er helemaal onder. Of er valt weer een lepel, of ik knal onbeholpen tegen een pan aan en er fletst weer wat overheen, name it en I make it happen. Wat dus resultaat in iedere dag mijn fornuis uitsoppen. Blegh.

Dit zijn mijn huishoudelijke taken waar ik een hekel aan heb. Ik ben erg benieuwd welke huishoudelijke taak jij het vervelendst vindt om te doen. Let me know in the comments below!

Liefs,

Stephanie

X.

Cannot get other user media. API shut down by Instagram. Sorry. Display only your media.

8 Replies to “Huishoudelijke taken waar ik een hekel aan heb”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.