Het dumpen van dieren is weer begonnen


Lifestyle, Random, Storytime / woensdag, juli 18th, 2018

Als groot dierenliefhebber kan ik mij niet voorstellen dat een dier snel teveel is. Je kiest voor een dier, dan moet je er ook voor zorgen. Zo simpel is het. Al kan ik mij wel voorstellen dat er in bepaalde gevallen een nieuw huisje gezocht moet worden voor een dier. Waar ik wel moeite mee heb is als dieren als grof vuil buiten gezet worden, en tamme dieren worden gedumpt in de natuur. De bossen aan de rand van mijn stad zijn al jaren een “perfecte” dump plaats voor moeders met kittens, kittens die extra zorg nodig hebben, schildpadden, cavia’s, hamsters, parkieten, kippen en konijnen.

Wie A zegt, moet ook B zeggen.

Dieren lijken net zo makkelijk ingeruild te worden als relaties tegenwoordig. Kleine dieren worden groot, en afhankelijk van hoe jij omgaat met je dier, zal jouw dier zich ontwikkelen. Ben jij goed voor je dier, dan zal het beestje goed voor jou zijn. De ene kroelt graag, de ander is wat meer op zichzelf. Het is aan ons om dat te accepteren. Ik vind het zelf altijd mooi als een dier een eigen karakter heeft, dat maakt jouw beestje echt uniek. En geeft jou nog meer redenen om op slag verliefd te worden. En ja kleine puppies worden groot en kittens zijn minder lief dan ze er vaak uit zien. Zolang jij je verdiept in het dier wat jij gaat aanschaffen, zullen de nadelen geen verrassing zijn. En zul je voorbereid zijn op de verschillende levensfases van jou dier.

Goed voorbereid zijn is het halve werk.

Ik ben geen ster in Nederlandse gezegden. Maar mijn normen en waarden zijn wel heel sterk. Net als mijn goed en slecht gevoel. En dierenleed is iets dat mij ver onder de huid kruipt. Ik kan helemaal naar worden van vreselijke verhalen. En snap ook gewoon niet wat dit soort freaks in de wereld bezield. Schaf geen dieren aan als je niet zeker van je zaak bent. Met een dier ben je nu eenmaal gebonden maar dat weet je toch van tevoren? Een dier is afhankelijk van jou, net als een kind, sta ervoor! In de vakantieperiodes lijkt het voor mensen het moment om hun dieren te dumpen want tja die all inclusive vakantie gaat toch echt wel voor he!? Wtf! Ik kan me hier zo boos over maken. En ik vind dan ook dat de dierenregels hier in Nederland eindelijk maar eens aangescherpt moeten worden.

Grove fouten als verwaarlozing, mishandeling of zelfs het dumpen van dieren horen ervoor te zorgen dat zo’n idioot een levenslang dierenhoudverbod krijgt. Dit flik je gewoon niet end of story! Ik volg de Dierenbescherming al sinds ik Twitter heb en als er 1 goed doel mij nauw aan mijn hart gaat dan is het de Dierenbescherming wel! Chapeau voor deze organisatie die above and beyond strijd voor het welzijn van ieder dier.

Zit je in een lastige situatie vraag dan hulp.

Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen en werkt het gewoon op een bepaalde manier niet met een dier. Heb je er echt alles aan geprobeerd? Je hebt hulp ingeschakeld en de situatie blijft hetzelfde? Zit jij in een dergelijke situatie maar durf je er niet over te praten? Dan kun je altijd toch beter een vriend of familie om hulp vragen, een oproep plaatsen, de dieren verkopen aan iemand die er wel mee om kan gaan of ze naar het asiel brengen (al zou ik hier heel sterk over nadenken en altijd eerst een gouden mandje proberen te zoeken kostte dat kost!)

Deze voorbeelden, deze oplossingen zijn altijd beter dan het dumpen van dieren en ze vervolgens aan hun lot over te laten. Een gezelschapsdier heeft namelijk geen overlevingskans in het wild. En ik hoop dat ik, door het delen van dit artikel, mensen wat wakker kan schudden. Een dier is geen speelgoed wat je zomaar inruilt, denk daarom altijd na voor je een dier aanschaft en verdiep je in het soort dier zodat je weet wat je kunt verwachten.

Love your pet, cause they sure love us

Cannot get other user media. API shut down by Instagram. Sorry. Display only your media.

22 Replies to “Het dumpen van dieren is weer begonnen”

 1. Super goed dat je hiervoor aandacht vraagt dit gebeurt idd teveel als ik op Facebook soms ook zie wat er hier in de regio allemaal gebeurt wordt ik daar gewoon ziek van

 2. Ik vind het echt fantasiehoed dat jij niet in 1 hokje te stoppen bent net wanneer je denkt je bent lifestyle bem daar komt fashion en nu dit aandachtswaardige artikel echt helemaal geweldig ga vooral door waar je mee bezig bent liefsssd

 3. Onderwerp prima de schrijver niet bepaald die grootheidswaan van jij bent me mateloos te irriteren en het bestaan van dit blog nog veel meer

  1. Ik zou hier toch graag even een grammaticale correctie willen opperen als in “van jou” in plaats “van jij”. Staat gewoon zoveel netter en wordt dan begrijpelijk voor iedereen. 🙂

 4. Heel erg goede blog dit is zeker nodig in de vakantieperiode en ik volg je pas net via instgram want ik had nog niet echt een account maar jou tijdlijn is echt heel erg mooi wat voor app gebruik je voor kje foto’s dan?

  1. Heel erg bedankt girl!
   En welkom! 😉
   Ik gebruik meerdere apps en niet bij iedere foto altijd dezelfde.
   Maar belangrijkste zijn VSCO, Facetune en Snapseed.
   X

 5. Geweldige blog op het juiste moment dit soort wandaden moeten zeker onder de aandacht. Ben zelf stapelverliefd op mijn hondje Luna en kan me gewoon echt niet voorstellen dat je een weerloos diertje dumpt achterlijke idioten!!!
  Ik vind het keigaaf dat jij niet maar 1 soort blogger bent die diversiteit maakt jou jou snap je 🙂
  Je Instagram foto’s zijn prachtig en creatief je kunt je echt vergapen aan alles en je schrijfstijl is trouwens heerlijk om te lezen!
  Breng je eigen boek uit zou ik zeggen! 😉
  En als laatste wil ik toch nog wel even toevoegen dat ik die fietszadel persoon die altijd negatief reageert maar wel alles leest blijkbaar vreselijk irritant vind.
  Snap niet waarom dit soort negativiteit online moet.
  Als die persoon zo’n hekel heeft aan jou lees het dan niet en flikker op!
  Sorry maar moest toch echt even gezegd worden.
  Fijne dag babe!!!
  ❤️❤️❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.