Het dating leven van een single vrouw


Lifestyle / maandag, oktober 8th, 2018

Single zijn is hartstikke leuk, want je kunt doen en laten wat je wilt. Tel daar bijvoorbeeld een paar leuke scharrels bij op en je hebt een prima leventje. Maar toch gaat het leven van een single vrouw niet altijd over de spreekwoordelijke rozen. Want irritant, eenzaam, uitdagend, dat is het soms ook.

Als je net uit een lange relatie komt kun jij je haast euforisch voelen als je hart helemaal geheeld is. Maar af en toe sneakt het dan toch naar binnen, dat gevoel dat je graag weer een vertrouwde en liefdevolle relatie hebt. Want daten, dat is een vak apart. Deze 5 veelvoorkomende date problemen herken jij als vrijgezelle vrouw sowieso:

Een leuke date hebben lijkt soms onmogelijk.

Misschien doe jezelf wel iets verkeerd, maar het lijkt soms net alsof alle leuke mensen bezet zijn. Terwijl iedereen om je heen helemaal gelukkig is in de liefde, loopt iedere date van jou uit op een totale fiasco. Of je date praat alleen maar over zichzelf en is ontzettend geïnteresseerd… in zichzelf, of hij ratelt alleen maar door over zijn ex. Niet leuk, heel ongemakkelijk en super zonde van je tijd.

Jezelf openstellen is zo eng.

Zodra je ook maar iets van gevoelens krijgt bij een potentiële nieuwe lover, is het op den duur tijd om je open te stellen, je muren neer te halen. Vertellen wat je denkt, hoe jij je voelt, is namelijk de enige manier om erachter te komen of je potentiële nieuwe lover hetzelfde voelt voor jou. Maar open kaart spelen is gewoon doodeng, ondanks dat je dacht dat het single leventje je inmiddels wel een stoere bikkel gemaakt had.

Oude onzekerheden komen naar boven.

Terwijl je flink aan jezelf gewerkt hebt sinds je jongere jaren, en jij jezelf niet perse als onzeker zou omschrijven, verander jij opeens weer in een verlegen schoolmeisje op die date. Ineens ben je weer onzeker over de lengte van je benen, en of je wel zo grappig bent als dat jezelf dacht. Waarom kijkt hij mij zo lang aan? Zit mijn make-up niet goed? Pffft.

De onduidelijkheid als single vrouw is vermoeiend.

Sure, daten kan leuk zijn, als je uiteindelijk de juiste tegen gekomen bent en je samen het ijs gebroken hebt en je een aantal dates verder bent en jij je een beetje comfortabeler in je vel zit als hij bij je in de buurt is. Maar tegelijkertijd kan het ook ontzettend vermoeiend zijn. Want je bent constant bezig met het managen van je verwachtingen om teleurstellingen te voorkomen. En daar moet je dus heel flexibel voor zijn, dat voor controlfreaks onder andere niet altijd gemakkelijk is. Soms wou je dat gewoon alles direct al kon vragen en dat je niet het verplichte spelletje hoefde spelen.

Je hebt een haat- liefdesrelatie met datingapps.

Je hebt Happn en Tinder al meerdere malen geïnstalleerd op je telefoon. Maar na 1 irritant bericht of openingszin ben je er alweer klaar mee en dus verwijder je de boel maar weer. Om het vervolgens toch maar weer te installeren na het horen van een positief online dating verhaal van iemand uit jou omgeving. Zucht.

Maar je staat hier niet alleen in! De ware- of voor de meer nuchtere vrouwen onder ons die ene fijne vent die gewoon met jou connect, komt echt wel voorbij. Probeer dus ondanks deze herkenbare date struggles gewoon te genieten van je single leventje. Want voor je het weet zit je weer met iemand op de bank.

Deze blog heb ik geschreven n.a.v. veel van jullie e-mails en DM’s. Ik hoop hiermee jullie onzekerheden een beetje weggepoetst te hebben en gezien te laten hebben dat iedere single vrouw deze struggles herkent. Mocht je mij toch wat willen vragen, hit the contact button!

Liefs,

Stephanie

X.

Cannot get other user media. API shut down by Instagram. Sorry. Display only your media.

28 Replies to “Het dating leven van een single vrouw”

 1. Ik zie hier een e-mail van mij in terug komen dank je wel voor deze blog als een hart onder de riem. Soms voelt het allemaal zo onzinnig en uitzichtloos en net alsof je het daten niet goed doet ofsow

 2. Ik ben niet single maar wou wel dat ik het was mijn relatie werkt voor mij gewoon niet meer maar durf de stap nog niet te zetten om het uit te maken HELP!!!

 3. Momenteel date ik met een gast die op date 3 die we ergens deze week zouden hebben om dan al van bil te gaan ik ben hier niet klaar voor hoe pak ik dit aan zonder dat hij direct weg is!?????

  1. Nou ten eerste als jij er niet klaar voor bent ben je er niet klaar voor!
   En wie dicteert dat op date 3 het moet gebeuren!?
   Je kunt hem gewoon eerlijk zeggen dat je nog niet toe bent aan seks.
   Als hij je echt leuk vind dan respecteert hij dit babe.
   Garantie dat hij weggaat kan ik je niet geven, maar een man die jou leuk vind om jou heeft geduld.
   Dus misschien beter om nu te weten wat voor vlees je in de kuip hebt?
   ❤️

 4. Daten is walgelijk.
  Met mijn huidige vriend
  was ik zo immens verlegen
  het duurde echt wel weken
  dat ik een beetje genoeg mezelf
  durfde te zijn.
  Gelukkig had hij geduld met me hahaha.
  Knufff

 5. Ik heb vanavond mijn eerste date met een man die ik heel erg leuk vind maar met bloedje nerveus.
  Wat kan ik hieraan doen want ik ben gewoon beroerd.
  Misschien afzeggen
  🙁

  1. Allereerst niet afzeggen!
   Hier krijg je alleen later maar spijt van.
   Ten tweede komen deze spanningen voornamelijk bij je eigen onzekerheden weg.
   Probeer een outfitje aan te trekken waarin jij je oprecht lekker en mooi voelt.
   En probeer te bedenken dat hij waarschijnlijk net zo nerveus is.
   Daten is voor niemand echt leuk. We doen het allemaal met een uitgangspunt.
   Ik kan je verzekeren dat je als de date vanavond voorbij is, je heel trots bent op jezelf dat jij je hier weer voor opengesteld hebt.

   Trust me!

   ❤️

   Ps laat je nog even weten hoe het is afgelopen? 😉

 6. Gisteravond heeft mijn vriend het met mij uitgemaakt dus ik ben nog lang niet toe aan daten want zit helemaal in de vernieling heb je daar nog advies voor?

  1. Girl wat ontzettend kut voor je!
   Hier zit niets anders op dan er dwars doorheen gaan.
   Stel het verdriet en de pijn niet uit want anders ben je onwijs lang onder de pannen om dit te verwerken.
   Bel je vriendinnen en ga een meidenavondje houden waar jij ongegeneerd je hart kunt luchten en je meiden er voor je zijn.

   Wil je er wat dieper op in gaan kun je mij altijd een mailtje sturen.

   Heel veel sterkte girl!

   ❤️

 7. Fijn te lezen over vrouwen met exact dezelfde issues
  Ik ben onlangs weer begonnen met (online) daten en ik vind het tot dusver vreselijk
  Hoop dat ik snel iemand tref waar ik wel
  een klik mee heb

 8. Momenteel date ik met twee verschillende mannen en ik heb geen idee wie ik leuker vind moet ik hun vertellen dat ik nog date met anderen?
  Met de ene man zit ik op date 4 en de andere op 2.

  1. Naja als hij er expliciet naar vraagt zou ik het wel gewoon vertellen.
   Maar zolang geen van de mannen met jou “het” gesprek over iets meer gehad heeft vind ik niet dat jij je schuldig ofzo hoeft te voelen. Dit is gewoon een timing ding. Je ontmoet toevallig twee leuke mannen op exact dezelfde tijd.
   Ik zou overigens niet te lang wachten met de knoop doorhakken 😉

   ❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.