#nofilter,  Lifestyle

Het dating leven van een single vrouw 2.0

Afgelopen maandag heb ik een blog geschreven over de 5 meest voorkomende dating struggles van single vrouwen. Ondanks dat ik de meest gestelde vragen van jullie verwerkt heb in deze blog merkte ik achteraf dat er toch nog heel veel vragen waren. In de comments onder de blog van maandag en via DM en e-mail hebben jullie mij nog veel vragen gesteld en om advies gevraagd. Dus het leek mij raadzaam om er toch nog een vervolg blog achteraan te plakken.

Hij wil eerder seks dan ik, ik wil hem niet al kwijt wat moet ik doen?

Als jij nog niet toe bent aan seks ben jij er niet aan toe. Hoe leuk jij hem ook vind als hij geen geduld en respect voor jou kan opbrengen spreekt hij louter voor seks met je af. Laat je niet onder druk zetten om iets te gaan doen waar je niet aan toe bent. Als hij jou oprecht leuk vind en geïnteresseerd is in jou als persoon dan heeft hij geduld met je.

Tijdens een date voel ik me alleen maar zenuwachtig en kan totaal niet genieten van de date wat moet ik doen?

Zenuwen zijn tijdens dates heel normaal. Het is immers een vreemd persoon met wie je afspreekt in toch wel geforceerde omstandigheden. Maar als er een klik is hoor jij je niet de hele avond zo opgelaten te voelen. Je voelt gauw genoeg of dat er zit of niet en dan breekt het ijs op een gegeven moment en kun jij een beetje ontspannen. Spannend is ieder nieuw begin, maar niet constant opgelaten.

Hij praat heel veel over zijn ex, ik durf er niets van te zeggen maar het stoort mij enorm wat moet ik doen?

Ik ben persoonlijk van mening dat gesprekken over exen niets meer dan ellende brengt. En vooral in het begin dat je hem leert kennen. Daten doet iedereen vanuit toch wel hetzelfde perspectief; de mogelijkheid tot een fijne nieuwe relatie. Dus als hij in een nieuw begin steeds zijn ex erbij haalt lijkt het mij verstandig om hem te vragen wat zijn deal is. Is hij over haar heen? Of hangt hij nog steeds aan haar en probeert hij haar met jou te vergeten? Dit zijn cruciale dingen voor jou om te ontdekken. Je wilt immers niet als rebound gebruikt worden. Dus vraag hem er naar. Je weet als vrouw heus wel wat de deal is.

Hij praat tijdens de dates alleen maar over zichzelf en lijkt oprecht niet geïnteresseerd in mij wat moet ik doen?

Dit vind ik een lastige. Uit eigen ervaring ken ik deze situatie ook en het is heel lastig in te schatten met dit soort mannen wat nu de bedoeling van hun is. Je kunt snel zelf negatief een oordeel vellen over dit soort gedrag, terwijl dat misplaatst kan zijn. Ook mannen zijn zenuwachtig tijdens dates, ook mannen zijn zelfbewust en uitspraken komen er misschien anders uit dan bedoeld. Over zichzelf door ratelen kan een houding zijn omdat hij zich op dat moment even geen raad weet. Dat hij jou onderwerpen afkapt kan inderdaad een teken zijn dat hij andere bedoelingen heeft dan jou als persoon. Nogmaals het beste is het gewoon te vragen. Het is lastig om jezelf kwetsbaar op te stellen door dit soort vragen te stellen. Maar het is altijd beter dan het alternatief lijkt mij. Eerlijkheid kan je niet kwetsen, onzekerheid wel. Dus vraag hem of hij geïnteresseerd is in jou als persoon.

De dates die ik gehad heb met hem vond ik heel erg leuk en gezellig maar opeens heeft hij het druk en is hij lastig te bereiken wat moet ik doen?

Iemands dagelijkse indeling veranderd niet overnight. Dus als hij hiervoor jou normaal geantwoord heeft en een normale reactietijd heeft gehad dan kun je er wel vanuit gaan dat hij toch niet echt geïnteresseerd is in jou, want hij probeert de boel te laten verwateren zodat het contact tussen jullie afsterft. Als jij er alles aan gedaan hebt voor jezelf en je krijgt nog steeds geen contact of louter kortaf had ik er voor mezelf een punt achter gezet. Dit soort dingen verdien je niet dus forget about that loser!

Dit is voor nu even de laatste dating/advies blog. Uiteraard kun je altijd een mailtje of DM sturen die ik zal proberen te antwoorden.

Liefs,

Stephanie

X.

Cannot get other user media. API shut down by Instagram. Sorry. Display only your media.

18 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.