Dear diary,  Weekblog

Happy New Year! Dear Diary : weekblog 44

 

Allereerst wil ik jullie allemaal een heel gelukkig en gezond nieuwjaar wensen! Ik hoop dat jullie hele fijne feestdagen hebben gehad en genoten hebben van de tijd met geliefden en dierbaren, of dat je even lekker een momentje genomen hebt voor jezelf. Wat je ook maar gedaan hebt dat het was wat jij wilde! Zoals belooft voordat Blogmas begon zou de weekblog die normaliter afgelopen vrijdag (28 december 2018) online gekomen zou zijn, vandaag online komen. Dit natuurlijk vanwege mijn kerstvakantie na Blogmas.

En wat was ik toe aan vakantie! Even 9 dagen geen enkele verplichting of moeten. Echt heerlijk! Soms ben je dat gewoon nodig. Daarom ga ik het dit jaar voor de blog ook anders aanpakken en vooruit werken zodat ik een keertje een dagje voor mezelf kan nemen als ik die nodig ben.

En naast natuurlijk de beste wensen voor 2019 wil ik jullie ook bedanken. Bedanken voor het lezen van mijn artikelen, jullie vragen, jullie berichtjes en comments en eigenlijk al jullie support! Ik kan jullie niet genoeg uitleggen wat dit voor mij betekent. Op naar een heel nieuwjaar samen!

Dit is de weekblog die jullie dus vrijdag gemist hebben. Heel veel leesplezier!

 

 

 

VRIJDAG 21 december 2018

 

Vroeg op want ik moest om half tien bij de kapper zijn. Een nieuwe kapper dit keer omdat ik afgelopen februari/augustus/september zoveel gedoe heb gehad met mijn haar bij de vorige kapper(s). Ik was best een beetje zenuwachtig vanochtend of het dit keer wel gewoon goed zou gaan en mijn haar zou worden hoe ik het gewoon graag wilde. Ik weet dat blonderen lastig is, omdat je niet weer wat ieder soort haartype doet op het soort verf. En dat was vanochtend eerst ook een beetje zoeken. Ik heb van mezelf behoorlijk donker haar tegen het donkerbruine aan, en dat moest dus sowieso weg. Dus de uitgroei werd gematteerd omdat helemaal een egale kleur ook niet echt natuurlijk oogt voor blond haar. De aanzet van de meeste blonde kapsels is altijd ietsje donkerder. En dat wilde ik ook graag, zodat dat steeds een beetje meer naar beneden kan zaken tijdens het groeien en het een mooie overloop krijgt naar het lichte. Eenmaal de eerste ronde uitgewassen en gedroogd bleek toch dat het nog te donker was dus hebben ze er zonder mikken of morren lichte highlights doorgekamd. En toen was het precies goed. Ik was pas om 12 uur klaar, dus heb er ruim 2,5 uur gezeten en ben op zo’n fijne manier behandeld en met geduld ook dat ik nu eindelijk een vast punt heb voor mijn haar. Gelijk een nieuwe afspraak ingepland voor eind maart. Ik ben helemaal happy. In de middag in huis gerommeld. Kledingkast opgeruimd, gedouched en de blog aangevuld en ingepland voor vanavond. Avondeten was lekker lasagne. Nog even met mijn bestie gebelt en daarna wou ik Riverdale gaan kijken maar helaas is er een winterstop tot de tweede week van januari. Dus Harry Potter and the Half Blood Prince gaan kijken. De film halverwege gepauzeerd omdat ik een beetje onrustig werd in mijn hoofd en de kerstcadeautjes ben gaan inpakken.

 

ZATERDAG 22 december 2018

 

Lag natuurlijk weer laat in bed dus vanochtend blijven liggen tot half 11. Hierna de dag rustig begonnen met kopjes koffie. Maar toen was het toch echt tijd aan de gang te gaan. Was opgeruimd, nieuwe erin, zowel de beneden- als de bovenverdieping stofzuigen, de wastafel in de badkamer schoonmaken, de toiletten boven en beneden schoonmaken. Het was half 4 dat ik hiermee klaar was. Even een korte break genomen voordat ik begonnen ben met het schrijven van de 22ste Blogmas post en de weekblog aanvullen. Hierna ben ik ga douchen, mijn haar wassen, föhnen en stylen, aankleden en opmaken. Roza vervolgens uitgelaten en haar eten gegeven. Ik ga vanavond eindelijk met mijn bestie uit eten dus ik moet de trein van 18.00 uur pakken. Ik ben nooit te laat, als in echt alles is tot in de puntjes gepland zodat het op rolletjes loopt. Dit keer 1x 5 minuten te laat bij huis weggekomen en kun je rennen op Chelsea boots hakken naar het station. Gelukkig de trein wel gered. Het eten was heerlijk, echt genoten van een avondje uit en gezelligheid. Tijd vloog zoals altijd natuurlijk weer zo voorbij. Mijn bestie is na het eten nog even met mij mee gegaan naar huis. Daar hebben we nog even Harry Pottet triviant gedaan en dit keer heb ik gewonnen. Mijn bestie is weer te laat naar huis gegaan, even na half drie stonden we buiten, besloten op de valreep nog op een korte Pokémon jacht te gaan. Mijn beste vriendin had de kerstmis pikachu nog niet dus die heeft ze even gevangen. Uiteindelijk was het kwart voor 3 dat ze in de auto terug zat naar huis. Onderweg bellen we altijd nog even (voor haar veiligheid en uiteraard handsfree mensen!) en toen ze eenmaal thuis was haar welterusten gewenst en zelf ook de douche in gegaan om me klaar te maken voor bed. Vervolgens nog even de laatste 45 minuten gekeken van No Strings Attached waar ik een tijdje geleden aan begonnen ben op Netflix en toen lekker mijn bedje ingedoken. Dit was een fijne avond!

 

ZONDAG 23 december 2018

 

De ochtend uitgeslapen. Deze nacht niet zo lekker geslapen als dat ik normaliter doe op een zaterdag- op zondagnacht. In de middag bezig gegaan met al jullie vragen uit te zoeken die jullie een paar weken geleden in gestuurd hebben via DM en mail. Dit heeft me een flink aantal uurtjes bezig gehouden. Uiteindelijk hierna direct maar begonnen aan het beantwoorden van alle vragen en de lay-out van de blog. Ik was om 17.34 uur nog bezig dus even een pauze genomen om Roza uit te laten en haar eten te geven en mijn eigen lasagne ook klaar te maken. Hierna alles afgewassen en opgeruimd en verder gegaan ik was met alles klaar om precies 19.30 uur. Blog ingepland en even een uurtje gewacht na 20.00 uur wat de algemene reacties op de Q&A waren. Ik ben toen de nieuwe aflevering van The Good Doctor op Videoland gaan kijken en hierna ben ik de nieuwe film met Sandra Bullock op Netflix gaan kijken Bird Box, wat een damn indrukwekkende film. Hierna nog even kort met mijn zusje gebelt. Vervolgens een beetje aangerommeld eindelijk toegeven om de remake te kijken van Footloose (die absoluut never gaat tippen aan het origineel) om vervolgens naar bed te gaan.

 

MAANDAG 24 december 2018

 

Ik was al vroeg wakker ondanks mijn korte nacht. Ik had mijn oude nummer nog niet meer bekeken sinds ik dit nieuwe nummer heb, en werd natuurlijk weer begroet door een ontzettend naar sms’je, door weer een ander nummer maar wel dezelfde afzender. Ik ben blij dat ik de keuze gemaakt hebt voor een andere telefoon en nummer. Maar het neemt niet weg dat het gewoon nog steeds ontzettend rot voelt. Ik kan dit oude nummer ook nog niet volledig opzeggen, want ik moet mijn nieuwe nummer nog aan teveel instanties en bedrijven doorgeven, daar gaat gewoon tijd in zitten. Ik wou dat mijn olifantenhuid dik genoeg was maar helaas is hij dat niet. Ik had mijn zusje geappt of zij die laatste paar boodschapjes gehaald had wat we hadden afgesproken en 2 van de 3 had ze gedaan. Dus ik kan zo alsnog naar de winkel die waarschijnlijk ontiegelijk druk is, maar goed. Voordat ik naar de winkel moest onverhoopt nog wel andere dingen kunnen regelen die ik begin vorige week al geregeld had maar de tegenpartij blijkbaar niet en dat moet dan nu allemaal in de laatste 2 uur voordat iedereen kerst gaat vieren nog geregeld worden. Wat heb ik een spuughekel aan mensen die onprofessioneel werken en dingen gewoon verzaken en verzuimen. Ik kwam eerst niet verder met deze mensen dus besloten eerst maar naar de AH te gaan, dit verliep enigszins redelijk uitzondering van gestresste en agressieve mensen daargelaten. Snel weer naar huis! En uiteindelijk dit zaakje waar begin van de middag mee bezig was pas geregeld om 15.45 uur net een kwartier voor sluitingstijd. Maar goed het is geregeld in ieder geval, thanks to myself as per usual! Hierna de Instagram foto voor vandaag ge-edit. De laatste Blogmas voor vandaag geschreven. Het was inmiddels 17.45 uur en ik ben met Roza gaan wandelen, gelijk langs de apotheek en om 18.15 uur waren we weer thuis. Wat een gestress allemaal vandaag zeg. Wereld lijkt wel te vergaan zo druk is het overal. Meeste winkels zijn tweede kerstdag gewoon weer open mensen! Kerstavond was ik vrij emotioneel en sentimenteel. Ben op tijd naar bed gegaan 23.45 uur. Werd om 03.14 uur weer wakker en heb wakker gelegen tot 05.15 uur.

 

DINSDAG 25 december 2018

 

Eerst lekker op bed blijven liggen. Ik had deze kerst geen haast met vroeg op staan en direct aan het werk. Al moet ik zeggen ook geen idee te hebben van hetgeen dat vandaag wel op de planning staat. Ik ben vandaag overdag alleen geweest, heb deel 6 van Harry Potter afgekeken, zieligste gedeelte moest ik nog. Toen Mamma Mia 2: here we go again erop gezet voor even iets luchtigs, bleek dat mijn zusje achterthuis bij de poortdeur stond. Zij moest eerst bijkomen van haar vervelende lange middag bij onze ouders, ze zat onder de spanning, dus we hebben een flesje Baileys opengetrokken en zijn Mamma Mia gaan kijken. Tussen de bedrijven door heb ik nog even met mijn bestie gebelt hoe die haar eerste kerstdag ervaren heeft. Die had een verrassend leuke dag gehad dus daar was ik echt blij om. Hierna de cadeautjes gaan uitpakken. Ik heb van mijn zusje een tafelmodel statief met ringlampje gekregen voor foto’s te maken, the prophecy globe van Harry Potter uit deel 5 en de schelp waarmee Dumbledore het vergif op moest drinken om bij de horcrux te komen uit deel 6. En een kettinkje met een symbool voor new beginnings. Zij was op haar beurt ook erg blij met haar cadeautjes. Dus daar was ik echt blij om. Hierna hebben de gourmet toch nog even aangezet, en het bleek dat we “uitgehongerd” waren, we hebben het eten letterlijk naar binnen geschrokt. Na het eten de film afgekeken en hebben we de auto van mijn zusje opgehaald zodat we haar cadeautjes konden inladen. Het was ongeveer 01.45 uur dat mijn zusje naar huis ging. Ik ben mij klaar gaan maken voor bed maar was nog niet moe genoeg dus heb lekker nog een keer Mamma Mia 2 gekeken. Ik lag er rond een uurtje of 5 in en was direct weg.

 

WOENSDAG 26 december 2018

 

Vandaag wederom rustig aan gedaan mijn zusje komt halverwege de middag kerst vieren. Dus ik heb eerst mooi de tijd voor mezelf. Ze was er rond een uurtje of half4/4uur en we hebben eigenlijk direct de gourmet aangezet voor de eerste ronde. Rond half 7 waren we klaar met de eerste ronde en zijn we tegen mijn eigen beter weten in- IT gaan kijken. Voor degenen die mij al even volgen weten dat ik echt heel erg bang ben voor clowns en dat is dus allemaal ontstaan door de eerste IT uit de 80 jaren. Ik heb die film ook sinds mijn 8ste (in 1995 dus) nooit weer gezien en ik dacht echt dat het misschien hielp om nu als volwassen vrouw IT de remake te gaan kijken om over mijn clown angst heen te komen, dat het nu allemaal wel zou meevallen, maar hell to the NO! Wat een enge film damn damn damn! Mijn zusje vond het uiterst hilarisch om te zien hoe bang ik was en daar na de film ook nog een schepje bovenop te gooien met de engste oneliners van Pennywise uit de film. Tja wat kan ik er over zeggen, ze is best een sadistisch kreng bij toeren :-p Na IT, weer de gourmet aangezet voor ronde nummer 2 en hierna de avond afgesloten met het laatste glaasje Baileys, The Hangover en een bakje ijs. Mijn zusje is om 02.15 uur naar huis gegaan. Ik ben laatste troepjes nog gaan opruimen en me klaar gaan maken voor bed, maar wederom was ik nog te hyper om te slapen. Dus toen ik eenmaal wist dat mijn zusje veilig thuis was ben ik de nieuwe serie You gaan kijken op Netflix. Ik heb altijd een zwak gehad voor Penn Badgley, ik vind dit zo’n mooie man. Dat ik bij het zien van zijn gezicht geen moeite had deze nieuwe serie aan te klikken. Ik was instant hooked, wat een goede serie. Ik heb drie afleveringen gekeken en ben tegen wederom een uurtje of 5/half6 mijn bed ingedoken. Tweede kerstdag was een geslaagde dag! Eindelijk zoals ik het altijd voor ogen had- lekker eten, drinken, lol, kletsen, filmpje of 2 en relaxen. Top.

 

DONDERDAG 27 december 2018

 

Vandaag lekker een chill dagje. Ik had eerst willen schoonmaken, maar morgen heb ik derde kerstdag met mijn bestie waar we ook weer gaan gourmetten, dus die vloer kan nog wel een dag wachten. En de achtergebleven gourmet stank ook. Dus vandaag lekker op bed gehangen, een wasje opgeruimd en gedraaid, even met mijn zusje en bestie gebelt. En verder gegaan met de serie You op Netflix. En dat was pretty much my whole day. Wat ook lekker moet kunnen want ik heb immers lekker kerstvakantie!

 

 

Aanstaande vrijdag krijgen jullie dus de weekblog van de afgelopen week, dus zoals jullie gewend zijn. Hier zal echter weekblog 1 bijkomen te staan, dat lijkt misschien een beetje gekkig na het nummer 44 van deze blog, maar ik ben vorig jaar natuurlijk niet direct begonnen met de weekblogs. Dus vandaar dat die niet op de echte week lopen maar op aantal. Maar ik wil dat dit jaar dus lekker op weeknummer, dus dan weten jullie dat!

 

Tot vrijdag lovelies!

 

Cannot get other user media. API shut down by Instagram. Sorry. Display only your media.

22 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.