Even een terugblik op mijn Halloween dit jaar


Halloween / maandag, november 4th, 2019

Halloween zit er (helaas) weer op en daarom dacht ik dat het wel leuk was om even een recap artikel te schrijven met de highlights van dit jaar. Drie Halloween events hebben we dit jaar eruit kunnen slepen. Boo at the Zoo, Halloween Event in Moviepark Germany en een Halloween dress up party.

Boo at the Zoo.

Dit is het tweede jaar dat ik naar Boo at the Zoo ga. En ik vond het vorig jaar al heel erg leuk, maar dit jaar was het nog groter en uitgebreider opgezet. En dat kon je alleen al zien aan de hoeveelheid mensen die er waren, vorig jaar stond dit event nog niet zo op de kaart als nu en dat zagen we terug in de toch wel lange wachttijden. We moesten 1,5 uur wachten voordat wij aan de beurt waren om de griezeltocht te mogen maken.

Gelukkig vond ik het wachten totaal niet vervelend omdat de wachtruimte ook leuk is aangekleed in de Halloween sferen, er creepers rondlopen en je een lekker drankje kunt doen. En aangezien mijn zusje en ik niets anders doen dan kleppen, kleppen en nog meer kleppen was de tijd eigenlijk zo voorbij gevlogen.

Je begint de spooktocht in een groepje van een aantal man, maar ergens gaandeweg raak je die mensen wel kwijt en uiteindelijk bleven we nog maar met een groepje van vier over.

Waar het vorig jaar drie spookhuizen zonder echt scarezones waren, was het hele park dit jaar één geheel, meerdere haunted houses die zo strak in elkaar overliepen dat je eigenlijk geen “ademruimte” kreeg. Het was één grote scarezone in verschillende thema’s en horrorstijlen, echt helemaal fantastisch. De tocht zelf duurt ongeveer een uur denk ik, de precieze tijd heb ik niet omdat ik die avond niet op de tijd gelet heb.

Halloween Horror Event Moviepark Germany.

Mijn zusje kwam met dit idee en aanvankelijk was ik eerst een beetje sceptisch, omdat ik de verhalen gehoord had van de Frightnights in Walibi. Mensen die zo ontzettend bang zijn dat ze fysiek lastig gevallen worden door de scare-acteurs en situaties die zo beangstigend zijn dat er psychische hulp aan te pas moet komen.

Ik bedoel dat is niet echt mijn idee van een dagje uit. Maar al snel werd het mij duidelijk dat het Halloween Event in Moviepark Germany in het niets leek op die gare praktijken in Walibi.

Dit is geen diss op Walibi begrijp me niet verkeerd, ik bedoel ieder zijn ding, maar om er nu helemaal psychisch mal van te worden en van die opjaagde sferen te ervaren is gewoon niets voor mij.

Moviepark echter organiseerde een event dat geschikt was voor iedereen. Er waren meerdere scarezones waar de scare-acteurs je gewoon een schrikmoment bezorgden, haunted houses die geweldig zijn opgezet en horror-mazes waar alles uit de kast gehaald werd om het zo spannend mogelijk te maken. En al dit alles met mate, zodat je er gewoon een ontzettend leuke dag aan over houdt.

Mijn zusje en ik hadden een extra ticket besteld voor The Walking Dead Break-Out, dit was een haunted house helemaal in de stijl van alle highlights van The Walking Dead.

De scare-zones waren allemaal in verschillende horrorstijlen en de creepers waren zeer divers en lekker scary. De avond hebben we afgesloten met de horror-maze Camp Out. Waarbij je in het donker het bos in gaat waar een horror doolhof is waar je uit moet zien te komen. Geweldig was dit! Vond het jammer toen we het einde bereikt hadden en de Camp Out ervaring voorbij was.

Moviepark Germany is tijdens Halloween echt een aanrader voor iedereen die graag eens een Halloween Event wil mee maken, op en top, maar wel onder normale vibes, Gewoon lekker griezelen, maar niet té. We hebben voor het eerst ook de Amerikaanse chili fries gehad, echt super lekker! We gaan hier volgend jaar zeker weer naar toe!

Final Halloween Party- Dress Up.

Halloween hebben we afgesloten met een Halloween party in een club. Zowel mijn zusje als ik zijn verkleed gegaan als Harley Quinn, we hebben elk er een andere draai aan gegeven. Bij dit event was alles uiteraard in Halloween sfeer gedecoreerd en was er zelfs een spookhuis. Hartstikke leuk!

Vooral de aankleding van dit event was amazeballs. Een verlicht kerkhof, creepers die niets liever willen dan met je op de foto voor hun shine moment haha en dj’s die hun eigen invulling geven op “horror geluiden”. Natuurlijk hebben mijn zusje en ik zelf ook nog behoorlijk wat foto momentjes gehouden. We hebben niet voor niets zoveel moeite gedaan voor onze look.

Final Recap.

Kortom, we hebben een full Halloween experience gehad dit jaar, waar we hele mooie herinneringen aan over hebben gehouden. Alles vond ik natuurlijk hartstikke leuk, maar vooral Moviepark vond ik helemaal geweldig, het was echt even alsof ik in Disneyland was (dat gevoel ken je vast wel).

Double, double toil and trouble; Fire burn and cauldron bubble..

Heb jij dit jaar Halloween gevierd? Zo ja, wat heb je gedaan? Of is Halloween niet je ding? Let me know in the comments below!

Something is wrong.
Instagram token error.

12 Replies to “Even een terugblik op mijn Halloween dit jaar”

 1. Afgelopen zaterdag ben ik naar een Halloween feestje geweest zelf was ik niet verkleed maar veel wel dus voelde me een beetje underdressed haha. Volgend jaar maar eens anders aanpakken!

 2. JIJ ZAG ER LELIJK UIT ZEG FUCK MAN ARME MENSEN DIE JE BENT TEGENGEKOMEN MAAR JA HET IS WEL
  HALLOWEEN EN DE PRIJS VOOR DE GROTSTE GRIEZEL GAAT UITERAARD NAAR JOU LELIJKERD

 3. Heel leuk allemaal hoor kan echt zien dat je een paar fijne dagen hebt gehad 🙂
  Moviepark lijkt me overigens erg vet en ik deel je mening over Walibi zeker daar hoef jij je niet voor te verantwoorden hoor een vriendin van me is daar naar toe geweest en die zat alleen maar te janken naderhand ik bedoel dat is niet hoe je thuis hoort te komen moesten ze gauw in de ban doen dat evenement.

  Liefs

  Ps. Wel erg vervelend die nare commentaren die je steeds van die persoon krijgt maar niks van aantrekken meid! Is allemaal poep wat die persoon zegt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.