Tag

Een Harry Potter Tag

Wat is je favoriete boek?

De Goblet of Fire. De transitie van kind naar tieners vind ik heel erg leuk om te zien. Daarnaast zien we natuurlijk de relatie van Harry en zijn peetvader Sirius verder ontwikkelen en slaagt Voldemort er op een zeer indrukwekkende manier voor om weer terug te keren en verder te gaan met zijn allesverwoestende plannetjes.

Favoriete film?

The Order of the Phoenix. Alles aan deze film vind ik geweldig. Harry’s kracht alleen. Het gemis van vrienden, het closer worden met vrienden. Je onbegrepen voelen, de groei dichter naar jezelf. Maar het allermooist vind ik de relatie van Harry en zijn peetvader. Na jaren geen familie gehad te hebben vind hij eindelijk zijn familie.

Minst favoriete boek?

De Philosopher’s Stone. Het verhaal moet zich nog ontwikkelen. Maar het prachtige begin van een tijdloze saga is tegelijkertijd gecreëerd.

Delen van boeken of films die je doen huilen?

De dood van Cedric Diggory op het einde van het vierde deel. De dood van Sirius in het vijfde deel, deze scene is hartverscheurend. En de begrafenis van Dumbledore vind ik ook heel zielig maar tegelijk ook een heel mooi eerbetoon waar alle aanwezigen hun verlichte stafjes in de lucht houden uit respect voor hem. En om niet te vergeten natuurlijk de heldendood van Dobby in het zevende deel. Leuk feitje; Dobby’s eerste en laatste woorden waren Harry Potter.

Als je een relatie zou krijgen met een Harry Potter personage, wie zou dat dan zijn?

Van de oudere cast Sirius en van de jongere Ron Weasley.

Op welke afdeling zou je komen?

Volgens Pottermore op Ravenclaw en dat is natuurlijk de enige “echte manier” om te weten waar je uit zou komen.

Zou je eerder een uil, een pad, een kat of een rat nemen?

Een uil. Mits het een sneeuw uil is zoals Hedwig of zo’n ander klein schattig uiltje waarvan ik de naam niet weet. Padden vind ik intens goor, katten zijn niet mijn soort dieren en ratten don’t get me started on them…

Favoriete personage?

Sirius Black. Een verkeerd begrepen onterecht veroordeelde man, die er door een rat ingeluisd is voor de moord op zijn beste vriend. Sirius is een heel warm personage, die ondanks alle tegenslagen in zijn leven nog steeds in staat is volledig van mensen te houden en oprecht te genieten van de positieve dingen in het leven. Alles aan dit personage hou ik van.

Minst favoriete personage?

Umbridge. Dat vind ik zo’n vies loeder. Een intens gemeen hatelijke vrouw met als enige doel in haar leven het anderen zo zuur mogelijk te maken. Tevens is ze een radicalist en basically een zielloze vrouw die vrijwillig mee werkt aan de corruptie van de magische wereld.

Wat zou je patronus zijn?

Een rode kat volgens Pottermore. Een beetje gekkig omdat ik zelf niets met katten heb maar de uitkomst van Pottermore is natuurlijk de enige uitkomst.

Als je kon kiezen tussen de Steen der Wijzen, onzichtbaarheidsmantel of een machtige toverstok wat zou je dan kiezen?

De onzichtbaarheidsmantel. Het lijkt me ideaal om ergens ongezien naar binnen te kunnen glippen.

Wat zou je favoriete vak zijn?

Alles zou mijn favoriete vak zijn. Behalve misschien dreuzelkunde, daar weet ik inmiddels meer dan voldoende vanaf. Maar alle andere vakken zou ik heerlijk vinden om aan deel te mogen nemen. Ik ben altijd al een leergierige nerd geweest dus Hogwarts is voor mij een speelplaats.

Als je iemand van de cast zou mogen ontmoeten wie zou dat dan zijn?

Gary Oldman of de wijlen Alan Rickman. Ik vind hun echt geweldige acteurs en het lijken mij ook heel indrukwekkende mensen.

Heb je een van de Harry Potter games gespeeld?

Ja de allereerste pc spelletjes die ergens begin 2000 toen zijn uitgekomen. Al moet ik eerlijk zeggen ik heb ze nooit uitgespeeld want ik ben niet echt een gamer.

Als je op zwerkbal zou zitten wat zou je positie zijn?

Seeker lijkt me het verstandigst. Ik ben niet sportief onderlegd, ben motorisch ook niet echt sterk ofzo, dus ik denk dat een beetje buiten het spel staan met 1 geïsoleerde taak het beste is voor alle betrokkenen in het spel.

Favoriete quote uit de film?

Happiness can be found, even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light. Ik heb deze quote zelfs in mijn woonkamer naast mijn photowall.

Was je blij met het einde?

Ja. Alles kwam tezamen en het verhaal kwam tot zijn recht met desondanks een happy end. Natuurlijk was het killing dat het verhaal was afgelopen en er geen boeken of films meer uitkwamen. Maar daarom ben ik des te meer dankbaar voor de hele Fantastic Beasts franchise die we nu als kers op de taart krijgen.

Hoeveel betekent Harry Potter voor jou?

Heel veel. Harry Potter omvat alle emoties die ik ooit gehad heb, het is mijn jeugd, mijn kinderlijke onschuld en ik haal intens veel plezier uit de boeken en films. Ik ben opgegroeid met Harry Potter. Dankzij deze magische wereld kan ik soms echt even geheel ontsnappen aan de realiteit. Harry Potter zal altijd speciaal blijven voor mij.

Ik hoor graag jou mening over Harry Potter, laat het me weten in de comments beneden!

Liefs,

Stephanie

X.

Cannot get other user media. API shut down by Instagram. Sorry. Display only your media.

16 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.