Review : Essence You Better Work! collectie


Beauty & more, Inspiratieblog / donderdag, maart 7th, 2019

Zoals jullie weten heb ik onlangs een perspakketje ontvangen met allerlei nieuwe producten van de nieuwe Essence lente/zomer collectie. Ik heb natuurlijk al een aantal producten in gebruik en hierover op de blog een review geschreven. Maar vandaag is de You Better Work! collectie aan de beurt.

De You Better Work! bestaat uit langhoudende performance producten voor een actieve levensstijl en flawless looks.

Dus producten die zeer geschikt tijdens het sporten zullen zijn. Want laten we wel zijn met een blote billen gezicht sporten terwijl we normaliter make-up dragen is gewoon een beetje naakt. Zelf sport ik op het moment even niet. Dus ik heb de producten voor jullie getest tijdens een schoonmaakdagje. En geloof me, de manier waarop ik schoonmaak is een work-out op zich!

Laten we snel de producten gaan bekijken die ik ontvangen en voor jullie getest heb.

ESSENCE YOU BETTER WORK! TINTED DAY CREAM – € 3,89

Het is getinte, licht voedende verzorgende soort van bb-cream. Dat zorgt voor een egaal, no-make-up look ogende huid. Kortom het zorgt voor een minder glimmend hoofdje tijdens je work-out. Er zit tevens een uv-filter in dat je huid beschermt tijdens outdoor activiteiten.

Nu heb ik de cream getest maar hij is voor mijn teint te donker. Ik heb een heel lichte huid teint. Tevens ben ik natuurlijk foundation gewend dus zo’n bb-cream is voor mij heel erg wennen. Ik ben dan van dit product ook niet heel erg overtuigd. En geef toch mijn voorkeur aan foundation.

Zoals je hierboven wel kunt zien heeft de cream een hele waterige structuur, hij glijd bijna van mijn hand af. Hij smelt daardoor wel mooi samen met de huid, en het duurt even voordat hij beoogde effect geeft. Hij verbergt roodheden in de huid op een subtiele manier, al moet je op die plekjes wel iets meer aanbrengen.

Ik vind deze cream niet heel mooi matterend, natuurlijk is het niet de juiste kleur voor mijn huid maar ik kan natuurlijk wel een goede inschatting maken van hoe het er behoort uit te zien. Wel geeft deze cream een mooie glow aan je huid en hij egaliseert de vervelende plekjes. Dus met de juiste teint is deze cream uitermate geschikt als je voor een barely no-make-up dag wilt gaan. En hij blijft goed zitten.

ESSENCE YOU BETTER WORK! EYE PRIMER – € 2,89

Deze eye primer breng je direct aan voor het aanbrengen van je oogschaduw. Met dit product beloofd Essence dat je oogschaduw niet gaat vlekken en goed blijft zitten. Daarnaast is ook dit product net als de day cream waterproof.

De eye primer ziet er op het eerste oogopslag normaal uit, maar zodra je hem uitsmeert blijkt dat het een hele gladde substantie is. Terwijl normaliter eye primers vrij stroef zijn.

Ik merkte al snel dat mijn oogschaduw tijdens het schoonmaken niet mooi bleef zitten en eigenlijk gewoon vervaagde. Kun je nagaan wat dit product zou doen tijdens een heftige sportsessie.

Dit product is niet echt een succes.

ESSENCE YOU BETTER WORK! MASCARA – € 2,99

Een mascara kan natuurlijk niet ontbreken in deze nieuwe You Better Work! lijn. Een goede mascara is altijd een must. Deze volume&curl mascara belooft je volume en krul. Tevens is ook dit product waterproof.

Ik vond het aanbrengen van deze mascara prettig, geen klontjes, het soort borsteltje vind ik zelf heel erg prettig om mee te werken.

Ik houd persoonlijk van een lekkere volle bos wimpers. Daar zorgt deze mascara niet voor. Al moet ik wel zeggen dat je met drie laagjes best nog een mooie set wimpers hebt. En voor het doeleinde sporten is dat natuurlijk ook meer dan voldoende.

Kortom deze mascara doet wat hij belooft en wil je een mooie bos wimpers die aanwezig zijn tijdens je work-out maar niet té dan is deze mascara dé mascara voor jou.

ESSENCE YOU BETTER WORK! FIXING SPRAY – € 2,99

Het laatste product van de You Better Work! lijn dat ik heb ontvangen is de fixing spray. Deze fixing spray fixeert je make-up tijdens het sporten of een wederom een hete zomer. De fixing spray geeft namelijk een mat effect en werkt tevens heerlijk verkoelend.

Als je de fixing spray eerst op je huid sprayt komen er een aantal kleine druppeltjes tevoorschijn. Het is daarom wel handig om deze in je huid te deppen. Ik vind de spray overigens heerlijk ruiken! De geur doet me een beetje denken aan de producten van Zwitsal. Als jij je gezicht teveel vind glimmen is dit dus de perfecte afwerking.

Ik ben het meest onder de indruk van de fixing spray! Ik heb zelf een vette huid dus ik moet altijd op een dag wel 1 of 2 keer mijn gezicht bij poederen. Met deze spray hoef ik dit minder want mijn make-up blijft gewoon mooier en matter zitten! Een absolute aanrader voor iedereen met hetzelfde probleem!

Daarnaar is het een fijne spray om gewoon in je tas te hebben. Zodat jij je gezicht na het sporten kan mattiferen of om jezelf af te koelen tijdens een warme zomerse dag. Ik ben fan!

ESSENCE MY BEAUTY LIP RITUAL BALMS – € 1,99

Ik heb ook de drie nieuwste lippenbalsems van Essence ontvangen, die zorgen voor zachte en perfecte lippen. De variant met extracten van gingko-blad herstelt de lippen en laat ze soepel aanvoelen. De lippenbalsem met rijstolie voedt en verzorgt de lippen intensief. De verzorgende formule met kersenbloesemextracten revitaliseert en hydrateert. Alle drie de varianten bevatten vitamine E.

Wat vind jij van de nieuwe Essence producten? Heb jij al een product gebruikt uit de nieuwe You Better Work! lijn? Let me know in the comments below!

Something is wrong.
Instagram token error.

6 Replies to “Review : Essence You Better Work! collectie”

  1. Ik heb niks met bb creams omdat ik altijd foundation gebruik. Lijkt me dan ook helemaal niet prettig. De spray lijkt me wel wat ik houd wel van een mooi gematteerd smoeltje ^_^

    Knuff

  2. Ik vind jou eerlijke reviews echt fijn om te lezen.
    Heel veel influencers zeggen allemaal positieve dingen omdat ze die producten gratis krijgen. Jij zegt eerlijk wat je ervan vind.
    Dan weet je ook dat je niet om de tuin geleid wordt.
    Ik heb deze producten alleen nog maar gezien op jou blog maar ben zelf ook zeer geïnteresseerd in die spray.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.